Baderomsplanlegging gjort enkeltVeien til drømmebaderommet

Skal du bygge hus? Gratulerer! Nye byggeprosjekter er spennende, men utfordrende. Mye hardt arbeid ligger foran deg og en rekke avgjørelser må tas. Du kommer til å investere mye tid, penger og energi i det nye hjemmet ditt.

God planlegging er viktig i ethvert byggeprosjekt, og det gjelder også baderommet. Vi er her for å gi deg noen nyttige tips til hvordan du lykkes med denne komplekse jobben. Finn ut hvordan du kan realisere drømmebaderommet i det nye hjemmet ditt.

Skal du planlegge det nye baderommetpå nett eller sammen men en personlig rådgiver?

En mann får inspirasjon til et nytt baderom

Baderomsplanleggingen starter hjemme i sofaen. Se etter inspirasjon og ideer på nett eller i oppussingsmagasiner. Mange lager en Pinterest-tavle med bilder av favorittideene sine i denne fasen. Jo mer spesifikke ideer og ønsker du har, desto enklere og raskere blir den personlige konsultasjonen hos baderomsforhandleren.

Har du allerede noen konkrete ideer til drømmebaderommet ditt og vil begynne med å eksperimentere med romdesignet? Mange produsenter tilbyr baderomsplanleggere på nett som du kan bruke til å planlegge baderommet ved hjelp av en 3D-visning. I Geberits baderomsplanleggingsverktøy , kan du enten jobbe med forhåndslagde planløsninger eller lage dine egne, og deretter fylle rommet med baderomsprodukter slik som toalettet , dusjløsninger eller møbler .

Etter å ha sjekket nettet, er neste steg en personlig konsultasjon hos forhandleren. De er kjent med alle fallgruvene i planleggingsfasen, har kunnskap om de forskjellige produktfunksjonene og kan hjelpe deg med å ta valg. Ta med deg en liste over favorittproduktene dine hvis du har muligheten, da dette gjør det enklere å løse spesifikke problemer sammen med baderomsforhandleren og planlegge de neste trinnene. Hvis du allerede har laget en 3D-plan, kan du også ta med denne på konsultasjonen.

Innovative ideer til det nye baderommet ditt

Mix & Match: Geberit ONE toppmontert servant med iCon-skap

Under designfasen bør du vurdere to viktige ting – oppbevaringsplass og rengjøring. I hverdagen merker du fort om baderomsutstyret oppbevares på en smart måte eller ikke. Med innovative løsninger oppbevares alle kosmetikk artikler, håndklær og andre gjenstander slik at de ikke er synlige, men likevel er lett tilgjengelige.

Smart planlegging som også tar rengjøring i betraktning sparer deg for mye tid og krefter. Tenk på fordelene med et rom uten hjørner eller kroker som er vanskelige å nå, der skitt og bakterier samler seg opp. De riktige materialene og overflateteksturene gjør at rengjøringen krever mindre innsats – og du får mer tid til andre ting.

Det nye baderommet ditt er mer enn bare et funksjonelt rom. Det er et sted du kan trekke deg tilbake til og slappe av. Med sofistikerte løsninger for fri bevegelse, oppbevaringsplass og enkel rengjøring , kan du sikre at baderommet ikke bare ser innbydende ut, men i tillegg er både slitesterkt og lett å vedlikeholde.

Mann og kvinne i et perfekt opplyst baderom med Geberit ONE-produkter

Naturlig belysning takket være riktig baderomsplanlegging

Ingenting har større innvirkning på atmosfæren i et rom som belysningen. Dette gjelder spesielt på badet, hvor det ofte ikke er noe naturlig dagslys. Heldigvis er en hjemmekoselig atmosfære fortsatt mulig hvis du installerer de riktige lyskildene.

Enten du ønsker naturlig dagslys eller funksjonell belysning – vi viser deg hva du trenger for å få det perfekte lyset på baderommet.

Finn ut mer om optimal baderomsbelysning

Baderom i Trendfargen Peach Fuzz med Geberit AquaClean Alba dusjtoalett

Baderomstrender

Enten det er en moderne walk-in dusj, smart lyskonsept i speilskapet eller et toalett med skånsom dusjstråle, er velværemomenter i fokus på det moderne badet. Myke farger, sterke kontraster og masse smart teknologi bør ikke mangle.

Se de nyeste trendene

Baderom med universell utforming, servantområde, toalett og dusj i flukt med gulvet

Planlegg et baderom med universell utforming

Behovene vi har på badet endres etter hvert som vi blir eldre, gjerne med tanke på sykdom eller ulykker. Ved å ta hensyn til hvor tilgjengelig baderommet skal være under planleggingen kan du spare mye tid og penger senere.

Vår sjekkliste kan hjelpe deg med å planlegge et baderom med universell utforming som oppfyller moderne designkrav.

Slik planlegger du et baderom med universell utforming

Person som dusjer i en gulvjevn dusj med Geberit CleanLine-slukrenne

Velvære i hverdagen med dusj eller badekar

Synes du det aller mest avslappende etter en stressende dag er å legge seg i badekaret ? Eller foretrekker du alle fordelene som følger med et moderne walk-in dusj i stedet? Her finnes det mange delte meninger. Hvis du ikke har plass til begge deler og sliter med å bestemme deg, kan du ta en titt på disse grunnene til å ha badekar eller dusj på det nye baderommet ditt.

Sammenlign dusj og badekar

To Geberit-baderom med forskjellige veggfarger i rosa og mørkegrønn

Baderom med farge

Det er ingen hemmelighet at farger skaper en følelse av atmosfære og bidrar til et mer hjemmekoselig baderom.

Ønsker du nøytrale, tidløse nyanser eller foretrekker du heller sterke farger? Enten du liker klassiske baderomsmøbler i hvitt, mer iøynefallende elementer som svarte detaljer eller et mer fargerikt baderom – et sammenhengende fargekonsept sørger for at du får glede av baderommet i mange år framover. Sjekk ut tipsene våre for hvordan du velger de riktige fargene til baderommet.

Nyttige verktøy til baderomsplanlegging

Planlegg baderommet steg for steg

Når du planlegger et nytt baderom, er det best å gjøre det steg for steg. Tenk nøye gjennom de følgende fire spørsmålene:

1. Er baderommet en del av en oppussing eller en helt ny konstruksjon?

Rørlegger som installerer et Geberit Option-lysspeil under en baderomsoppussing

Det sier seg selv at planlegging av et baderom avhenger av om det blir renovert eller bygget fra bunnen av.

Med mindre det skal utføres en fullstendig kjerneoppussing, er planløsningen gjerne allerede bestemt når du pusser opp. Vann- og elektriske tilkoblinger er allerede lagt. Beslutningene som skal tas gjelder først og fremst farger og materialer til gulv, tak og vegger, og valg av nye baderomsmøbler, porselen til toalett og servant, speil, skap og kraner.
Vår oppussingsguide inneholder all informasjon du trenger om baderomsoppussing.

I kontrast er et nybygg som et tomt lerret. Uansett om du pusser opp eller starter fra bunnen av, er de første stegene de samme:

  • Vær tydelig på hva du ønsker og trenger på baderommet.
  • Se etter inspirasjon – på nett, i utstillingslokaler, i magasiner eller når du besøker venner og familie.

Andre nyttige tips for baderomsplanlegging

Inspirasjon og baderomsplanlegging av og med Geberit

I planleggingsfasen finnes det utallige muligheter som kan være med på å realisere visjonen din. På nettsiden vår finner du massevis av tips, ideer og inspirasjon som hjelper deg med å designe det nye baderommet ditt.

Når du planlegger et bad av og med Geberit, settes behovene dine først. Vi vil ikke bare at badet ditt skal se bra ut, men at det også er funksjonelt og komfortabelt. Dette er grunnen til at vi tilbyr innovative løsninger for mer plass, bedre hygiene og funksjonelt design.

Mann i Geberit ONE Baderom med Geberit AquaClean Mera og Geberit Option Plus spiel

Alt fra samme sted

Våre komplette løsninger er det som skiller Geberit fra andre leverandører. Med Geberit ONE tilbyr vi en baderomsserie som ikke bare inkluderer sanitærteknikk bak veggen, men også produkter på utsiden av veggen, slik som baderomskeramikk, baderomsmøbler og kraner – og alt fra samme sted. Dette betyr at du ikke lenger trenger å bekymre deg for om alle elementene passer med hverandre – alt passer perfekt sammen og er av høyeste kvalitet.

Tjenesten vår inkluderer også nyttige verktøy og apper som forenkler baderomsplanleggingen. Dette inkluderer en nettbasert 3D-baderomsplanlegger .

Person som planlegger et baderom virtuelt ved hjelp av Geberit 3D-baderomsplanleggeren på en bærbare datamaskin

Hvilke detaljer kan jeg velge i Geberits baderomsplanlegger?

Vår gratis 3D-baderomsplanlegger er et spesielt nyttig verktøy. Planleggingsprogramvaren kan brukes til å planlegge baderommet ditt i 3D, og du kan prøve ut ulike oppsett, farger og materialer. Du får da et mer realistisk bilde av hvordan det nye baderommet kommer til å se ut før du begynner å bygge.

Når du har valgt en planløsningsmal eller laget en egen planløsning i verktøyet, kan du legge til ulike objekter i rommet, slik som dører, vinduer, varmeelementer, fliser og koblinger. I designfasen har du tilgang til Geberits baderomsserie og kan legge til toalett , servant , speil og andre baderomsmøbler og tilbehør i 3D-visningen. Sanitærutstyr kan plasseres og flyttes fritt. Prøv ut forskjellige farger, materialer og design. På slutten får du se en 3D-visning av det nye drømmebaderommet.

Baderomsplanlegging med Geberit produkter