Den ideelle installasjonshøyden

Installasjonshøydene for baderomselementer er viktige for både høye og lave personer (© Geberit)

Ingenting er mer frustrerende i etterkant enn en servant som er montert for lavt. Når man må bøye seg ned hver dag minnes man på at et viktig aspekt ved baderomsplanleggingen har blitt oversett: installasjonshøyden.

Hvor høyt skal servanten, toalettet eller speilskapet monteres? Svaret er svært enkelt: Det kommer an på. Nemlig på om man er høy eller kort, i god form eller har begrenset bevegelsesevne. Mennesker med en høyde rundt 176 cm har det greit. De drar fordel av standardene som regulerer installasjonshøyder. Men hvis man er høyere, er høyden på 80 cm for servanten helt klart for lav. For toalettet kan standardhøyden på 40 cm også være for lav. Da sitter man på huk på toalettet, noe som er anatomisk bedre, men mer anstrengende når man skal stå opp.

Hvis de ikke har andre instruksjoner, monterer rørleggere sanitærelementene i standardhøyden. Hvis man ønsker andre installasjonshøyder, må det diskuteres og avtales skriftlig med installasjonsbedriften eller planleggingskontoret på forhånd. Dessuten anbefales det å minne rørleggerne på denne avtalen kort tid før monteringen.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Produkter som er enkle å bruke