Baderom med skråtakTips, ideer, råd

Alle som ønsker å gjøre om et loft til et soverom med bad, må huske én ting: det som ser romslig ut på planløsningen, har en tendens til å være betraktelig mindre i virkeligheten. Både lave tak og skråtak reduserer det effektive bruksarealet drastisk. Dette gjør plassering av sanitærinstallasjonene til en utfordring, men likevel løsbar, oppgave.

5 ting du bør vurdere når du planlegger et baderom med takhelling

Baderom med skråtak

1. Sørg for at du har all informasjon

Tillatelse må eventuelt innhentes fra kommunen for ombyggingsarbeider på loftet. Bæreevnen til gulvet, statikken og isolasjonen må kontrolleres og verifiseres. Du må også vurdere de grunnleggende kravene, som fuktbestandig veggkledning og tetting av gulvet.

2. Beregn plassen på loftet

Ved planlegging er det viktig å vite de nøyaktige detaljene om den tilgjengelige plassen. Du kan ikke bare gå ut ifra plantegningen, du må også ta hensyn til takhellingen. Tak bør ha en helling på 35° for at et baderom på et loft skal være fornuftig fra et planmessig perspektiv. For å kunne stå oppreist og ha tilstrekkelig plass til å bevege seg (også kjent som takhøyde), trenger mennesker en plass som er minst to meter høy og to meter bred.

3. Bestem budsjettet ditt

Et baderom på loftet kommer vanligvis med en høy prislapp fordi det har en tendens til å trenge spesielle baderomsmøbler eller et spesielt design. Avhengig av omstendighetene kan det være du mangler tilførsels- og avløpssystemer, isolasjon eller lyskilder.

4. Få nøyaktig oversikt over hva du trenger av baderomsutstyr

Hva er en nødvendighet – og hva kan du klare deg uten (fordi det ikke er nok plass)? En liste over alle behov og ønsker vil bidra til å holde styr på alt.

5. Undersøk det brede utvalget av produkter og installasjonsmuligheter

Du kan bevisst trekke oppmerksomhet til skråtaket og den lave takhøyden. Få inspirasjon fra en rekke ideer for utforming av baderom med skråtak og få råd fra ekspertene. Spesielt med skråtak anbefales det også å være oppmerksom på funksjonalitet ved valg av produkter. Det er tross alt ingen som ønsker å bli konfrontert med for lite lagringsplass eller dårlig isolerte vannledninger.

Tips: Lyse farger får et baderom med skråtak til å fremstå romsligere

Baderom med skråtak og produkter fra Geberit ONE baderomsserien og Geberit AquaClean med Monolith

Lyse farger pleier å være best i moderne baderom med skråtak fordi naturlig lys under taket vanligvis er begrenset.

Mørke farger senker vanligvis taket visuelt, noe som betyr at et lite baderom ser enda trangere ut.

Fliser bør være så store som mulig for å gi rommet en større romfølelse. Moderne dekorative gipsplater eller vannfast betongmaling er attraktive alternativer.

Slik planlegger du det nye baderommet ditt med skråtak

Nøye planlegging er avgjørende for å få mest mulig ut av baderom med skråtak. Med dette i bakhodet, still deg selv følgende spørsmål på forhånd under planleggingen:

Hva er romhøyden og hvordan kan plassen utnyttes fullt ut?

Bør installeres på en slik måte at brukeren kan stå oppreist foran baderomsinnredningen.

Baderomsprodukter som toalett eller badekar bør installeres på en slik måte at brukeren kan stå oppreist foran.

  • Servant under skråtak: Det bør være minst 40 centimeter fri plass mellom hodet og tak for å stå komfortabelt oppreist foran servanten . På grunn av lysforholdene er plassen under takvinduet ideell.
  • Vegghengte toaletter under skråtak: For å stå komfortabelt ved toalettet uten å stange hodet, bør minimumshøyden under takhellingen være 2 meter målt fra fronten av toalettskålen.
  • Badekar under skråtak: Dersom badekaret også skal brukes til dusjing, bør avstanden mellom bunnen av badekaret og takhellingen være 2 til 2,20 meter. Med tilstrekkelig takhøyde kan du også vaske håret komfortabelt når du står. Badekar montert langs takhellingen bør ha en minimumshøyde på 180 centimeter til bunnen av badekaret på veggsiden. Et smart alternativ for baderom med skråtak er frittstående badekar. Disse er ikke koblet til veggen, noe som betyr at de kan integreres fleksibelt i rommet.
  • Dusj under skråtak: En gulvjevn dusj anbefales på baderom med skråtak. Det bør være minst 20 centimeter takhøyde – og minst 40 centimeter for takdusjer. Hvis takhellingen er for lav, anbefales det også å flytte dusjen til midten av rommet. Med tillegg av en lett skillevegg kan dusjen til og med flyttes helt inn i rommet. Av hensyn til plass anbefales det også åpne dusjer eller svingdører.

Før og etter: oppussing av et lite loftsbaderom med skråtak

Et godt eksempel på hvordan et smalt, ukomfortabelt rom kan forvandles til et moderne familiebaderom til tross for skråtaket er vist her i denne oppussingen av et lite loftsbaderom i en enebolig fra 1953.

Baderommet ble fullstendig utnyttet med tidløse Geberit ONE servanter med servantskap og det plassbesparende Geberit AquaClean dusjtoalettet med Den synlige sisternen Monolith.

Lyse farger på vegger og baderomsmøbler og store fliser skaper en hyggelig og hjemmekoselig baderomsatmosfære.

Geberit-løsningerfor store, små eller smale baderom

Geberit iCon-baderom med servant og speil

Servanter og speilskap for baderom med takhelling

Velg servanter og speilskap som er både funksjonelle og matcher innredningen på resten av baderommet. Moderne, enkle design kan kombineres godt med hverandre.

Speilskap med integrert belysning bidrar til en god atmosfære i rommet.

En rørlegger eller baderomsplanlegger kan hjelpe deg med å velge produkter som er både funksjonelle og estetisk tiltalende.

En walk-in-dusj på et lite baderom

Dusjer i bad med skråtak

Ved planlegging av dusjer for baderom med skråtak tilbyr Geberit innovative løsninger som er plassbesparende, praktiske og tidløse. Siden det er begrenset høyde i rom med takhelling, er gulvjevne dusjer en spesielt god idé. Disse passer perfekt inn i rommet. Skrå dusjdører eller skreddersydde dusjhjørner lar den begrensede plassen bli brukt optimalt uten å gå på bekostning av komforten.

For å sikre en åpen utforming av dusjområdet kan et veggsluk brukes slik at vannet forsvinner effektivt og pålitelig inn foran veggen uten lekkasjer.

Spar plass med Geberit Monolith-toalett

Toaletter på loftsbaderom

Når du installerer et toalett under en takhelling, må du huske at takhøyden her burde være minst 145 til 155 cm. Under renovering er en innbyggingssisterne en fornuftig idé da sisternen kan skjules bak veggen.

Med Geberit Monolith kan du spare plass samtidig som du skaper et moderne, elegant utseende.

Vegghengte toalettmodeller betyr at gulvet under forblir fritt og rommet ser større ut. Et dusjtoalett som Geberit AquaClean Sela tilbyr enda mer komfort. Det kombinerer funksjonene til et toalett og bidé, sparer plass og forvandler baderommet til en velvære-oase.

NyhetsbrevMeld deg på nå

Hold deg oppdatert


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan gjøre livet ditt enklere.

Baderomsprodukter for mer plass på badet

Les lignende innlegg