Walk-in dusjTips for planlegging av en dusj i flukt med gulvet
- Hva er en åpen dusjløsning?
- Fordeler med åpen dusjløsning
- Moderne, åpne dusjløsninger – ideell for baderomsnisjer eller små bad
- Fem tips: hvordan planlegge walk-in dusj
- Inspirasjon til moderne dusjløsninger
- Geberit løsninger for åpne dusjløsninger
- Hvordan er det forskjellig fra et barrierefritt bad?
- Les lignende innlegg
Hva er en åpen dusjløsning?
Dusjsone i flukt med gulvet, walk-in eller åpen dusjløsning - alle disse begrepene beskriver dusjer som har blitt en uunnværlig del av det moderne badet. I motsetning til vanlige dusjkabinetter er det ingen avsats å gå over og det er ingen dør å åpne for å komme inn i dusjen.
Dette er ikke bare praktiske, men også pene og se på. Walk-in dusjer passer inn i nesten alle bad og kan designes med dusjvegger i både murstein og glass. Den lette og luftige stilen til walk-in dusjer uten forstyrrende dusjdører og innsteg gjør dem til et ekte blikkfang på det moderne badet, som formidler en følelse av luksus og tilbyr maksimal komfort.
Fordeler med åpen dusjløsning
Walk-in dusj er et populært valg for moderne bad takket være det åpne designet. De tilbyr mange fordeler:
- Enkel eleganse: Walk-in dusjer er tidløse og elegante takket være deres enkle design. Dusjområdet er vanligvis adskilt med store gjennomsiktige glassflater, som lyser opp og visuelt forstørrer rommet. Dette er en stor fordel, spesielt på små bad.
- En åpen følelse: walk-in dusjer uten innsteg gjør at badet føles mer åpent. De har ikke avsatser eller trinn, og gir dermed større bevegelsesfrihet når du dusjer. Walk-in dusjen matcher ulike innredningsstiler og forblir attraktiv selv om det gjøres endringer på badet på et senere tidspunkt.
- Lett tilgjengelig: en dusj uten dør eller barriere gjør det enkelt å gå inn og ut. Siden det ikke er noen innsteg eller dører blir det mer plass og det øker også sikkerheten.
- Rengjøring er en lek, for i fravær av overflødige dører, håndtak eller fuger er det færre steder å rengjøre. Et raffinert glassvegg gjør en ideell dusjskillevegg, fordi avleiringer ikke lett dannes på den. Og en ren og flekkfri dusjvegg ser bedre ut.
Moderne, åpne dusjløsninger – ideell for baderomsnisjer eller små bad
Enten badet er stort eller lite, eller selv om det har skråtak, kan dusjkabinetter nesten alltid byttes ut med åpne dusjer. Siden dusjområdet vanligvis er adskilt fra resten av badet med en glassvegg, kan type, størrelse og form på en åpen dusj tilpasses det aktuelle rommet.
Walk-in dusjer gir mer plass enn vanlige dusjkabinetter på grunn av den sømløse overgangen til dusjområdet – noe som er spesielt fordelaktig for mindre bad. Normalt betyr et større dusjområde en mer behagelig dusjopplevelse. Hvis én ting er klart, er det at en walk-in dusj får et bad med takhelling eller en baderomsnisje til å virke mye større.
Fem tips: hvordan planlegge walk-in dusj
Selv om moderne walk-in dusjer passer inn i nesten alle bad, er det et par ting du bør vurdere. Disse inkluderer formen og størrelsen på walk-in dusjen, og planlegging på riktig måte, starter med kranene og slutter med flisene. Her er de viktigste punktene.
Tips 1: Planlegg størrelser med en 3D baderomsplanlegger
Tips 2: planlegg walk-in dusjveggen sjenerøst
Tips 3: bestem deg for fliser
Tips 4: sklisikkert gulvdesign
Tips 5: bruk veggnisjer som lagringsplass
Inspirasjon til moderne dusjløsninger
Dusjområdet er et høydepunkt på mange moderne bad – både funksjonelt og visuelt. Dusjhjørner i glass eller walk-in dusjløsninger er veldig populært. De gir god plass, og kombinert med de matchende dusjarmaturene gjør de en våt sone til en spa-opplevelse.
Her er noen tips:
- Regndusj: regndusjer gir deg en følelse av at du eri en regnskog. Den milde vannstrålen gir en forfriskende og avslappende dusjopplevelse. Store regndusjer installert på eller i taket ser stilige ut.
- Fossdusj: vannet renner ned som en foss og skaper en følelse av luksus og avslapning.
- Takdusj og hånddusjer: en kombinasjon av takdusj og hånddusjer gir full fleksibilitet. Med disse kan du velge om de vil at vannet skal renne ovenfra for en avslappende dusj eller å bruke hånddusjen.
- Smart dusj: moderne teknologi kan til og med legges til et modernisert bad, for eksempel for å kontrollere lyset og musikken eller dusjen ved hjelp av en app eller talekommandoer. For eksempel kan vanntemperaturen og vannmengden også stilles inn i tillegg til musikk og nyheter.
Geberit løsninger for åpne dusjløsninger
Eksklusiv walk-in dusjløsninger i glass
Glass gir et eksklusivt og lett utseende som smelter sømløst inn i badet.
Slukrenner og veggsluk av høy kvalitet som er lett å rengjøre
Geberit CleanLine slukrenner kombinerer attraktiv design med funksjonalitet. De er innfelt i gulvet og drenerer vannet effektivt. En åpen avløpsflate forhindrer at avleiringer samler seg. En avtagbar hårsil gjør rengjøringen enkel.
Geberit veggsluk muliggjør et kontinuerlig gulvdesign. En fin fordel: Med sluket installert bak veggen vil du aldri tråkke på det igjen.
Hvordan er det forskjellig fra et barrierefritt bad?
Barrierefrie bad er designet for å være enklere og tryggere å bruke for personer med begrenset mobilitet eller funksjonshemninger. En dusj som er i flukt med gulvet kan inngå i et barrierefritt bad, avhengig av dusjoverflaten. Det er noen forskjeller å huske på.
Mens en walk-in dusj kan ligge i flukt med gulvet, finnes det også varianter med dusjkar. Disse har en avsats, så de er ikke lenger barrierefrie, men de holder vann i dusjområdet. En barrierefri dusj kan ikke ha avsats og må være minst 90 × 110 centimeter stor. For å gjøre din walk-in dusj barrierefri, sørg for at kranene er i passende høyde: Kraner og dusjhodet skal være tilgjengelige og justerbare fra sittende stilling. For eldre mennesker eller personer med fysiske funksjonshemninger, gjør håndtak og et sammenleggbart sete eller dusjbenk dusjingen enklere.
Planlegger du nytt bad?
Bruk uforpliktende baderomsplanleggeren fra Geberit.
NyhetsbrevMeld deg på nå
Hold deg oppdatert
Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan gjøre livet ditt enklere.