Det beste lyset på badet om natten

Speilskap med belysning (© Geberit)

Vi trenger alle av og til å gå på do midt på natten. Det er mørkt overalt, så vi må som regel famle oss til badet for å unngå å skru på det sterke lyset som vekker både oss selv og andre.

Dette kan unngås ved å installere et orienteringslys. Riktig belysning gjør det enkelt å finne veien til toalettet i mørket om natten uten å forstyrre nattesøvnen vår, så ta en titt på de forskjellige belysningsalternativene som er tilgjengelige for badet:

  • Belysning for enhver stemning. Geberit AquaClean dusjtoalett har diskret, automatisk aktivert belysning. Den subtile belysningen er ganske tilstrekkelig til å veilede veien om natten og aktiveres ved hjelp av en nærhetssensor. Lysinnstillingene inkluderer syv forskjellige farger og fem lysstyrkenivåer.
  • Orienteringslys med bevegelsessensor kan vise deg veien til toalettet når du kommer inn på badet. Det anbefales å unngå belysning med sterke blåtoner, da dette forstyrrer vår melatoninproduksjon (et søvnfremmende hormon). Varme lyskilder er bedre for søvn og gir fullt tilstrekkelig belysning. Denne typen LED-belysning finnes blant annet i Geberit Monolith Plus toalettmodul. De elektriske soft-touch-knappene på Geberit Monolith Plus sørger også for spesielt stillegående spyling, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å forstyrre noen midt på natten.
  • En smart integrert lyskilde ved skylling. Geberit betjeningsplater har mange smarte funksjoner – som Geberit DuoFresh, som automatisk slår på LED-orienteringslyset om natten. En nærhetssensor styrer lyset og sørger for at det slår seg på og av automatisk. Varigheten og intensiteten på belysningen kan også justeres og reguleres via Geberit Home App.

Hva er biorytme?

Biorytmen er i hovedsak kroppens naturlige rytme for å våkne og sove – ofte kalt din biologiske eller indre klokke. Det styres spesielt av søvnhormonet melatonin. I løpet av dagen, når vi er utsatt for solen, begrenser kroppen vår frigjøring av dette hormonet. Så fort det blir mørkere om kvelden, frigjør imidlertid hjernen mer melatonin og vi begynner å bli slitne. Biorytmen vår kan påvirkes hvis vi utsettes for mindre lys om dagen eller for mye lys om natten. Belysning med sterke blåtoner kan også påvirke vår melatoninproduksjon negativt. Med dette i tankene er det lurt å bruke varme og diskrete lyskilder på badet for en mer behagelig baderomsopplevelse om natten.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.