Oppussing av bad: hvordan gjøre det!

Mann som henger opp et Geberit Option speil under en baderomsoppussing

Hver dag bruker vi i gjennomsnitt opptil én time på badet. Baderomsporselen utsettes ofte for flere tiår med slitasje, og baderomsmøbler er utsatt for høye nivåer av fuktighet. Derfor er det verdt å investere i godt utstyr for å skape en plass du kan trives i.

Her forklarer vi hvor lang tid det tar å renovere et bad og hvilke kostnader du bør regne med. I tillegg vil vi veilede deg gjennom oppussingsprosessen steg for steg, og gi nyttige eksperttips på veien.

Hvor lang tid tar en baderomsoppussing?

Vurderer du å pusse opp badet ditt og vil vite hvor lang tid det vil ta? Det avhenger av prosjektet.

Kosmetisk oppussingOppussing med ny flisleggingStrukturell oppussing
Ved en kosmetisk oppussing skiftes baderomsmøbler, baderomsporselen og kraner ut og vegger eller tak males. Men flisene forblir de samme og det utføres ikke annet konstruksjonsarbeid.I tillegg til nye baderomsmøbler og baderomsporselen, utføres det flislegging, demontering, puss eller maling. Plantegningen og strukturen på badet forblir imidlertid uendret. Dette betyr at toalett og servant forblir på samme sted, og badekaret vil ikke bli erstattet av dusj eller omvendt.For en strukturell oppussing av badet jobbes det mer med strukturen til bygget. Veggen er revet opp, rør skiftes i hele rommet og baderomsporselen flyttes. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis du ønsker å flytte toalettet eller servantområdet et annet sted i rommet eller installere dusj i stedet for badekar. I en strukturell oppussing er også tilleggsfag som elektro, varme og ventilasjon involvert.
Som regel tar arbeidet for en kosmetisk oppussing 1-5 dager.I dette scenariet kan du planlegge omtrent 1-2 uker for oppussingen.For en strukturell renovering, regn med 3-5 ukers arbeid.

Hvor mye koster det å pusse opp et bad?

Kostnadene avhenger av omfanget av baderomsoppussingen, antall kvadratmeter og produktene som velges. Prisene kan også variere regionalt og avhengig av leverandør. Veiledende verdier i tabellen gir deg en idé.

Dette kan være betydelige beløp, men det er verdt å investere i et nytt bad, fordi det varer i gjennomsnitt 20 til 30 år.

Et lite tips: hvor kan du spare kostnader

Når du pusser opp badet ditt kan du spare penger på omfanget og med valg av baderomsprodukter. Utskifting av enkeltdeler av baderomsmøbler og baderomsporselen kan få et bad til å se helt nytt ut uten store strukturelle tiltak. Produktutvalget er også en avgjørende kostnadsfaktor: Mange produsenter tilbyr også produkter av høy kvalitet i det lavere prissegmentet.

Fra gammelt til nytt: slik ser moderne bad ut

Har du problemer med å forestille deg badet ditt i et nytt lys? La deg inspirere av disse sammenligningene før og etter baderomsrenovering fra forskjellige land.

Utfordringene varierte fra svært liten plass til mangel på dagslys og skråtak. Alle prosjektene har én ting til felles: Oppussingen har gjort det mulig for familiene å nyte sine vakre nye oaser av velvære i tidløse design.

Før og etter renovering av badHistorier fra hele verden

Hvordan går du frem for når du skal pusse opp badet?

Beslutningen om å pusse opp badet er tatt. Men hvor begynner du? Vi veileder deg gjennom stadiene i et oppussingsprosjekt og gir nyttige tips på veien.

Hvordan kan Geberit hjelpe med oppussing av bad?

Mann med nettbrett velger produkter i en konfigurator

Uansett om du leter etter ideer for å komme i gang, er lenger i planleggingen eller allerede har spesifikke produkter i tankene, vil våre verktøy hjelpe deg med å finne den riktige løsningen.

  • Inpirasjonsverktøyet fra Geberit viser inspirerende design og innovative funksjoner for et moderne bad. Hvis du ønsker det, kan vi anbefale produkter som dekker dine behov.
  • Med en virtuell omvisning kan du nå legge ut på en oppdagelsesreise som forberedelse til et møte med rørleggeren din eller et showroom besøk. Få en omvisning her.

Ideer fra Geberit til din baderomsoppussing

Oppdag produkter fra Geberit