Oppussing av lite gjestebadFør og etter

Det grønne gjestebadet fra 80-tallet før oppussing
Gjestebadet etter oppussingen

Etter nesten 40 års bruk bestemte familien Grewe fra Tyskland seg for å pusse opp det knapt to kvadratmeter store gjestebadet. Bygget på 1980-tallet var da planlagt for en ung familie. Den gang var det ingen som tenkte på hvordan eldre en dag ville bruke det.

Så den lille planløsningen på badet i første etasje har kun plass til et toalett, en servant med speil og et lite skap. Den utenpåliggende sisternen tok mye plass, og veggvarmeren enda mer.

Renoveringen: gjestebad for eldre

Utfordringen med å renovere gjestebadet var å gjøre det både moderne og likevel funksjonelt for eldre. Det måtte skapes plass slik at familien fortsatt kunne bruke den i sin fulle utstrekning selv med begrenset mobilitet. I tillegg måtte det være lettere å rengjøre. Alle disse utfordringene kan løses med god planlegging av rørleggeren og et stort utvalg av Geberit produkter.

Det gamle toalettet med synlig sisterne på gjestebadet
Gjestebadet med et lite skap og servant

Hva hører hjemme på et gjestebad

Familien Grewe ønsket å oppgradere det lille badet med tanke på både komfort og tilgjengelig design. Så flisene ble fjernet, gulvvarme ble lagt og halvhøy kasse med skjult sisterne montert. Dette skapte plass til de viktige tingene på badet.

Grewe-familien valgte Geberit AquaClean Mera Classic dusjtoalett som sitt toalett. – Tanken på at vi blir eldre gjorde at vi bestemte oss for dusjtoalett, forklarer Elisabeth Grewe. “Rengjøring med vann er mye mer behagelig enn med papir, og du kan bare sitte der. Fjernkontrollen gjør det enklere dusjtoalett med begrenset mobilitet.“

Komfort takket være tilleggsfunksjoner

Siden gjestetoalettet er rett i inngangspartiet til boligen, må det også skapes en vennlig atmosfære i dette området. “Ubehagelig lukt spredte seg noen ganger i inngangspartiet med det gamle toalettet. Det ville vi ikke ha lenger,“ sier Elisabeth Grewe. Ettersom Geberit AquaClean Mera Classic har et luktavsugssystem, elimineres vond lukt på badet umiddelbart.

Lagringsplass var et annet viktig tema. Med Geberit iCon servanten, det matchende servantskapet og sideelementet kan plassen brukes ideelt, selv når det er begrenset med plass. Og for Grewe familien ga denne kombinasjonen praktiske fordeler i tillegg til de visuelle fordelene: Den spesielle glasuren KeraTect på toalettet er nesten ikke-porøs, noe som gjør at det krever lite vedlikehold, er slitesterkt og er lett å rengjøre. Hygieneprodukter som såpe eller tannbørster kan også plasseres på hyllen i servanten.

Kort fortalt var oppussingen en suksess. Både familie og gjester er fornøyde.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter for mer plass på badet

Les lignende innlegg