Oppussing av små baderomFør og etter

Det er mulig å møte mange behov på liten plass. Selv noen få kvadratmeter kan føles romslige og koselige med et godt design. To oppussingseksempler fra Finland og Danmark viser dette.

Før og etter: liten oppussing av badet

Etter den lille baderomsoppgraderingen, med den ovale servanten fra VariForm-baderomsserien og eikemøbler (© Meja Hynynen)
Førbilde av det lille badet med speilskap og servant (© Meja Hynynen)

Tett, overfylt og lite luksus – det var det to kvadratmeter store badet til en toromsleilighet i Finland var før oppussingen.

Interiørdesigner Meja Hynynen fikk i oppdrag å redesigne badet på en måte som fortsatt passer inn i bygårdens epoke, som ble bygget på 1950-tallet.

Fordi rommet og døren er smale og gir lite rom for fleksibilitet, ble det brukt kompakte modeller fra Geberit-produktserien spesielt designet for små bad.

Geberit iCon baderomsserien med vegghengt toalett med SoftClose sete og baderomsmøblene i eiketre utseende ble valgt. Den ovale servanten fra Geberit VariForm baderomsserien ble også valgt for å matche formen på toalettsetet.

For å legge til et snev av luksus ble det også lagt til et oppvarmet speil med integrert belysning for å forhindre dugg etter dusjing. Kombinert med gullfargede kraner, håndklestativ og fjernkontroll toalettknapp, forvandlet oppussingen det lille badet til en elegant, koselig og imponerende plass.

Før og etter: oppussing av dusj på lite bad

Både dusj og designdel: Ulike dusjløsninger gjør dette mulig, selv på bare noen få kvadratmeter. Før-bildet av det to kvadratmeter store finske badet med et smalt rom fortært av et klumpete dusjkabinett.

Den nye dusjsonen med foldedører og gylne hengsler skaper plass og får rommet til å føles større. Den gyldne regndusjen tilfører farge, eleganse og modernitet.

Før-bildet av dusj og gulvstående toalett (© Meja Hynynen)
Etterbildet av det lille badet, med vegghengt Geberit toalett fra baderomsserien iCon (© Meja Hynynen)

Før og etter: bad med skråtak

Forholdene var tilsvarende utfordrende i Trine Rasmussens feriehus i Blåvand, Danmark. Målet var å dele et gammelt bad med badstue og skråtak i to separate bad.

Optimalisering av plassen var hovedfokuset. Det ble installert toalett, servant og dusj på det tre kvadratmeter store badet med skråtak.

En badstue med skråtak (© @triner2 and @strandparken3)
Originalt bad med gulvstående toalett, hvite fliser og baderomsmøbler i tre (© @triner2 og @strandparken3)

Få et lite bad til å føles stort

Geberit produkter viste seg å være den optimale løsningen på den trange plassen. Det Rimfree vegghengte toalettet fra Geberit Acanto baderomsserie og Geberit VariForm baderomsmøbler med rund servant gjør at det lille badet med skråtak føles lett og åpent.

Inspirert av Geberit Bathroom Magazine, valgte Trine Rasmussen også et stort speil fra Geberit Xeno²-serien med integrert belysning. «Det er et godt tips for å få et rom til å se større ut», forklarer hun.

Renovering av små bad: dette må du huske på

Geberit løsninger for små bad

Takket være innovative Geberit-produkter, som kan installeres bak veggen, kan selv små baderom optimaliseres. Det er verdt å ta en titt på det omfattende produktutvalget.

Plassbesparende servanter

Geberit tilbyr en rekke plassbesparende servanter med dybde på 20 til 25 centimeter. For eksempel servanter fra følgende Geberit baderomsserier: Xeno², iCon, Smyle and Renova Compact.

Kompakte dusjer

Inspirasjon til en oppussing finner du også idusjløsninger fra Geberit.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter for mer plass på badet

Les lignende innlegg