Baderomsdøren

Gjennomsnittlig gulvareal på baderom i europeiske leiligheter er mellom 4 og 7 kvadratmeter og betydelig mindre for gjestetoaletter. Når man har så lite areal til rådighet er det viktig å finne plassbesparende løsninger, også når det gjelder planlegging av riktig dør.

Baderomsdør som åpnes innover
Baderomsdør som slår utover
En dør som åpnes utover sparer plass på badet

Måter å spare plass på

I mange tilfeller er den beste måten å spare plass, ved å finne det ideelle stedet å plassere baderomsdøren. Døråpningen på badet bør være 90 centimeter bred og plan med gulvet, så det er mulig å komme seg inn med rullestol om nødvendig. Hvis døren slår inn på badet, vil den ta opp 1 kvadratmeter plass bare for å kunne åpnes og lukkes. Denne plassen blir plutselig tilgjengelig hvis døren er laget slik at den åpnes utover i stedet for innover. Hvis dette ikke er mulig, kan en skyvedør være den riktige løsningen.

Et spørsmål om sikkerhet

Det er flere fordeler med å ha en baderomsdør som svinger utover, ikke bare at det blir bedre plass. For det første er det et spørsmål om sikkerhet: hvis du glir og faller på badet, kan du kanskje ikke bevege deg. Det kan da være vanskelig for folk å komme inn og hjelpe deg hvis døren svinger innover og du ligger foran den. Hvis døren svinger utover, er det lettere å komme inn og hjelpe. Dette vil imidlertid kreve at en mulig lås også kan åpnes utenfra hvis ulykken skulle inntreffe.

Ekstra komfort

En annen fordel med en dør som svinger utover er at badet blir lettere å rengjøre. Når døren ikke er i veien, er vegger og spesielt gulvet lett tilgjengelige. Og til slutt noen ord om kvaliteten på døren. Badet er et intimt sted, så jo færre lyder som kan høres på den andre siden av baderomsdøren, jo bedre vil brukeren på badet føle seg. Det lønner seg derfor å investere i en kvalitetsdør.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.