Foretrekker du dusj eller badekar?

Det er delte meninger om det er bedre å ta en dusj eller et bad. For noen er badekaret en viktig funksjon på badet. Andre foretrekker å ta en dusj når det kommer til deres personlig hygiene. Vi har samlet fem fordeler på hvorfor du bør velge badekar eller dusj.

Fem fordeler med dusj

Person som dusjer med slukrennen CleanLine (© Geberit)

1. En dusj kan installeres på en liten plass uavhengig av takhellingen.Det finnes mange plassbesparende versjoner som varierer i bredde og lengde samt i design. På romslige bad kan de også brukes som romskillere.

2. Moderne slukrenner kan monteres på flisgulvet, noe som gir et moderne preg

3. Et rom kan virke større dersom dusjen er tilpasset planløsningen på badet. En glassdør som kan foldes inn mot veggen, sammen med riktig flis, kan skape en illusjon av et større rom.

4. En dusj kan også bli et ekstra designelement på badet med spesialarmaturer og profiler og pent mønstrede fliser.

5. Det er raskere å dusje og det er også mer miljøvennlig fordi du trenger mindre vann enn når du fyller et helt badekar. Det sparer tid, penger og energi. I gjennomsnitt trenger du omtrent 150 liter vann for å fylle et badekar; en fem minutters dusj sparer tre til fem ganger vannmengden, forutsatt at du skrur av vannet mens du skummer opp.

Fem fordeler med badekar

1. Å ha badekar er deilig. På et familiebad er badekaret ofte populært blant barn som får en følelse av hygiene på en leken måte.

2. Fordelen med badekar er at du ikke trenger å velge mellom å bade eller dusje, du kan gjøre begge deler. For personer som ikke lenger er fysisk sterke, finnes det badekar med sete for å gjøre det lettere å komme inn i karet. Et hjørnebadekar kan være en god løsning på et lite bad.

3. Et badekar representerer komfort med kombinasjonen av personlig hygiene og avslapning. Et badekar med spa-funksjon øker komforten enda et hakk.

4. Et behagelig varmt bad er bra for helsen din. Det hjelper å bli kvitt hverdagens stress og varmer kroppen på en kald dag. Er du forkjølet kan et bad øke blodsirkulasjonen og styrke kroppens naturlige forsvar. Du kan bruke badeolje i vannet som får kroppen og musklene til å slappe enda mer av.

5. Badekar kan være ekte blikkfang. I tillegg til badekar i standardstørrelse, finnes det også frittstående badekar, flislagte badekar og badekar med ulike former og design.

Soana badekar (© Geberit)
Tawa badekar (© Geberit)

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.