Hvor liten kan servanten din være?

På et smalt bad eller et lite gjestetoalett bør en håndvask ikke ta for mye plass, men likevel være praktisk og attraktiv. Så hvordan går du frem? Disse tipsene vil hjelpe deg:

Xeno² servant med underskap (© Geberit)

1. En servant i standardstørrelse har en dybde på 55 centimeter. Et servant har normalt en dybde på 45 centimeter. Men på smale eller små bad er det ofte ikke så mye plass. Det er her smalere servanter passer inn. Det finnes nå en rekke miniservanter med dybde på 20 til 25 centimeter. En god idé kan være en plassbesparende servant fra Geberit baderomsserie Xeno², iCon, Smyle or Renova Compact.

2. Samspillet mellom servant og underskap gjør en reell forskjell på badet. Når det gjelder små rom er det nyttig å se på servanten i kombinasjon med den øvrige innredningen

3. Smart design: Servanter finnes ikke bare i forskjellige størrelser, men også i en hel rekke forskjellige, tidløse design. Enten kantete, ovale eller runde, med vertikalt eller horisontalt avløp: forskjellige varianter gir mening avhengig av rommet. På trange steder er de små servantene med plassbesparende servantavløp praktiske. De er utformet slik at de kan kombineres med et smalt underskap eller en servant, noe som gir mest mulig oppbevaringsplass.

iCon servant og underskap til gjestebaderommet (© Geberit)

4. Spesielle hjørneløsninger kan passe på gjestetoalettet med utfordrende planløsning. Hos Geberit er spesielt iCon og Renova Compact-seriene ideelle for slike tilfeller.

5. Formen på servanten: en liten servant betyr alltid plasstap fordi det er mindre avlastningsplass på servanten. Avhengig av formen på servanten er det imidlertid mulig å få maksimal plass. Velger du en asymmetrisk servantform, med kranen plassert på siden, er det fortsatt nok plass til hverdagslige baderomsartikler.

6. Funksjonalitet er viktig. Selv med små servanter, må det være nok plass til å holde hendene helt under vann. Derfor er det viktig å ikke undervurdere betydningen av dybden på servanten.

7. Du kan også spare plass med kraner, for eksempel med vegghengte varianter. Det er alltid lurt å se på kranene sammen med servanten. Hvis du sjekker vannstrålens linje, kan du forhindre vannsprut. Kranprodusenter tilbyr ofte kortere modeller som er designet for å brukes til gjestetoalettløsninger på små bad.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter for mer plass på badet