Planlegging av sanitærrom Enda bedre baderomsplanlegging – med Geberit

God baderomsplanlegging er viktig

Baderommet som et tilfluktssted hvor folk tilbringer mye tid

I en gjennomsnittlig levetid bruker vi rundt 850 dager på baderommet, noe som tilsvarer mer enn 2 år av våre liv. Vi dusjer rundt 30 000 ganger og bruker over 300 dager på toalettet. Det er tydelig med tall som disse at baderommet er mye viktigere enn vi kanskje tror.

For å sikre at et baderom møter individuelle behov og blir et hyggelig sted å slappe av, er god baderomsplanlegging som stemmer overens med brukernes personlige krav avgjørende.

Det er her Geberit støtter profesjonelle med å planlegge det perfekte baderommet i tråd med kundenes forventninger og virkeliggjøre prosjektene deres. Et vellykket prosjekt avhenger av effektiv planlegging av sanitærrom etter avtale med sluttbrukeren.

Samarbeid Ledsaget planlegging av sanitæranlegg

Geberit som en pålitelig partner for sanitærfagmenn

Med Geberit kan du alltid stole på en erfaren partner med bred kompetanse.

Dra nytte av vår omfattende støtte i form av produktløsninger, kundeopplæring, spesialistseminarer og -fora, og til og med en direkte lokal kontakt.

Finn ut mer om Geberit kurs

Optimal planlegging av sanitærrom Tips til organisering av baderom

  • Gjennomtenkt baderomsplanlegging starter så snart du kommer inn i rommet. Vær nøye med synsfeltet.
  • Servanten er vanligvis plassert i midten av baderommet. Den skal være lett tilgjengelig og plassert i nærheten av inngangspartiet.
  • For å sikre en følelse av privatliv, bør ikke toalettet være umiddelbart synlig fra inngangen. Det anbefales å plassere dette elementet på badet bak en (halvhøy) vegg eller i en nisje.
  • Dusjer pleier å være mer populære blant kunder enn badekar. Med dette i bakhodet bør du regne inn mer plass til dette på planleggingsstadiet.
  • Utsikten fra badekaret bør bidra til en avslappende helhetsopplevelse. I denne forbindelse er det å foretrekke å la kundene dine vende mot et vindu i stedet for et toalett.
  • Det er praktisk å ha en servant nær døren hvis du bare vil vaske hendene eller sjekke frisyren raskt.
  • En annen faktor å vurdere er at rom med et speil i inngangspartiet fremstår større og mer åpne.
Ta hensyn til synsfeltet når du planlegger et sanitærrom – skjult toalettområde
Bevegelses- og sirkulasjonsområder er spesielt viktige på små baderom

Romutforming på baderommet Vær oppmerksom på bevegelses- og sirkulasjonsområder

Det er viktig å overholde visse minimumsavstander og dimensjoner i enhver god baderomsdesign for å sikre maksimal komfort. Dette er den eneste måten å sikre at baderomselementer som servant eller toalett kan brukes komfortabelt. Det bør alltid tas hensyn til tilstrekkelige bevegelses- og sirkulasjonsarealer, i tillegg til plassen til sanitærutstyret på et baderom.

Bevegelsesområde: Det må planlegges et minimum uhindret gulvareal foran hvert baderomselement. Bevegelsesarealer kan kun overlappe dersom samtidig bruk av baderomselementene ikke forventes. Lokale standarder må også følges for anbefalte minimumsdimensjoner.

Sirkulasjonsområde: For å tillate uhindret adkomst når baderomselementer er i bruk samtidig, må det i tillegg til bevegelsesområdet planlegges et sirkulasjonsområde.

Renova Compact: Bevegelses- og sirkulasjonsområder er også viktige på gjestebaderom
Bevegelses- og sirkulasjonsområder må tas i betraktning ved planlegging av sanitærrom

Digitale planleggingsverktøy for profesjonelle

Geberit tilbyr et bredt utvalg av digitale planleggingsverktøy for profesjonelle, som Geberit ProPlanner

Mange nyttige planleggingsverktøy er også tilgjengelige for vvs-ingeniører, rørleggere og arkitekter:

Installasjonssystemer Grunnleggende elementer i baderomsdesign

Installasjonssystem med Duofix

Installasjonssystemer er nå en universelt akseptert standard og danner grunnlaget for design og utstyr av baderom og sanitærrom. De består av en rammekonstruksjon og tilhørende innbyggingselementer, supplert med tilførsels- og avløpsledninger. Installasjonssystemer kan deles inn i tre områder:

1. Lettvegg installasjon: Dette installasjonssystemet installeres foran en skillevegg. Innbyggingselementet integreres foran veggen og tilførsels- og avløpsledninger legges. Lettvegger kan bygges i en massiv eller lett konstruksjon. Høydemessig kan de være i del-høyde, romhøyde eller en kombinasjon av de to. Kanalene for tverrør i gulvet kan også integreres i lettveggen.
Egnede systemer inkluderer: Geberit Duofix og Geberit GIS

2. Installasjon i veggen: Dette betyr at installasjonsnivået med innbyggingselementer og rørsystem er plassert inni skilleveggen som skiller rommet. Installasjoner i veggen er hovedsakelig konstruert med lette konstruksjonsmetoder på grunn av plassbehovet.
Egnede installasjonssystemer inkluderer: Geberit Duofix og Geberit GIS

3. Frittstående installasjonsvegger: Disse brukes først og fremst til interiørdesign i romslige baderom. De kan utelukkende brukes i lette konstruksjoner med passende systemer, som Geberit GIS. De står enten selvstendig i rommet som en øy, eller koblet til en vegg på den ene siden. Ved frittstående øyer føres tilførsels- og avløpsledninger gjennom gulvet eller ned under gulvet.

Vil du vite mer?

Vi ser frem til å høre fra deg.

Vanlige spørsmål om sanitærrom

Les om lignende emner