Lite baderom Planlegging og tips

Bad med liten planløsning og Smyle servantmøbel

Har du et bad med lite plass, er du ikke alene om problemet. Badet skal være et sted for avslapning og velvære, men gulvplassen er trang, oppbevaringsplass er mangelvare og designmulighetene er begrenset. Så hvordan kan du forvandle et lite bad på noen få kvadratmeter til ditt drømmebad? Det er her nøye gjennomtenkt romdesign kommer inn.

Studier viser at badet er et sted hvor du vil nyte fred og ro og bare slappe av. Men hvis badet ditt har en gjennomsnittlig størrelse, er det ikke mye plass til en oase av velvære. Skal det være plass til innredning eller møbler i tillegg til toalett, servant og dusj, blir plassen et problem.

Og enda vanskeligere blir det om man i tillegg må ta hensyn til skråtak. Men det finnes måter å oppgradere et lite bad på – selv på et lite budsjett og selv om størrelsen på badet ditt ikke lever opp til de du ser i blader og på nettet.

Lite plass på badet: riktig planlegging og innredning

Bad med Renova Compact servant og vegghengt toalett

Apper og planleggingsverktøy kan hjelpe deg med å finne det perfekte designet for badet ditt. En god idé kan få selv et lite bad til å virke større og koseligere.

For å få mest mulig ut av et lite bad, kan trikset være å redusere de rent funksjonelle elementene til et minimum. For eksempel hjelper det å bygge elementer som sisternen og armaturet inn i veggen, slik at det tar minst mulig plass. Du bør også gå for kompakte baderomsmøbler som sparer plass. Det kan løse to problemer: Du slipper å se på de stygge rørene fra kranen, og du får ekstra oppbevaringsplass under servanten.

Et annet alternativ er å bruke installasjonsvegger. Disse veggene kan skjule teknologien og dermed øke komfortfaktoren på badet.

Syv designtips for små bad

Plassbesparende innredning av bad med Renova Compact-møbler
  • Å bruke plassbesparende porselen i kompakte modeller eller med andre ord; med smale dimensjoner, er en god løsning på små bad. Jo bedre møblene er koordinert med porselenet, jo mer harmonisk vil badet se ut.
  • Et ryddig bad virker også større, derfor er det smart med god oppbevaringsplass på et lite bad. Her er underskap med skuffer eller speilskap med oppbevaring spesielt nyttige.
  • Store fliser er det perfekte valget for et lite bad da det er færre fuger. Det vil få veggen til å se roligere ut og få badet til å virke mindre trangt.
  • Det er viktig å være oppmerksom på riktig belysning på badet. Med optimale lysforhold, kan selv bad uten vinduer virke varmere og mer innbydende.
  • Lys og varme nyanser gjør mer ut av et lite bad. I kombinasjon med riktig belysning vil rommet virke større.
  • Tomme områder skaper mer plass og får også rommet til å virke større. Derfor er veggmonterte produkter egnet for et lite bad. Et vegghengt toalett får ikke bare rommet til å virke større, men vil også gjøre det enklere å rengjøre.
  • Naturmaterialer som stein og tre anbefales også for et lite bad. Det kan få rommet til å virke mer tiltalende og koselig.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet