Badekar eller dusj – hva er best?

Vann? Selvfølgelig. Men hvor mye varmtvann er bra for huden din? Det er forskjellige meninger om det er bedre å ta en dusj eller ta et bad. Mens noen sverger ved et bad, er andre overbevist om at å ta en dusj er den beste tingen i verden. Men hva er best for naturen? Og hva er best for huden din?

 Å ta et bad eller ta en dusj, hva er mest fornuftig når?

For miljøets skyld

Undersøkelser viser at ved å ta et bad i badekar bruker du tre ganger så mye vann som du ville brukt hvis du tok en dusj. I gjennomsnitt kreves det 150 liter for å fylle et badekar. Sammenlignet med dette bruker en fem-minutters dusj vanligvis bare maksimalt 50 liter vann, avhengig av dusjhodet og kranens innstillinger. Bruker du sparedusj kan du komme ned i 30 liter vann. Det er selvfølgelig hvis du slår av vannet mens du såper deg inn. Å ta en dusj er også det mest økonomiske valget. Å ta et bad er opptil fem ganger dyrere enn å ta en dusj.

For huden din sin skyld

En rask dusj er bedre for huden din enn et langt bad, hvis man ser bort ifra bruk av såper. Hvis du har sunn hud, kan du trygt dusje en gang om dagen uten å skade den. Det er imidlertid ikke en god idé å dusje mer enn en gang om dagen, bruke veldig varmt vann eller å stå for lenge under dusjen. Spesielt ikke hvis du har en tendens til å få tørr hud, da det ødelegger hudens naturlige beskyttende lag.

Konklusjon

Som hovedregel er en kort dusj sunnere for huden din, billigere og bedre for miljøet. Det skader imidlertid ikke innimellom å ta et bad, for eksempel om vinteren for å varme deg opp. Som vanlig handler det om “alt med måte“.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet