Fire Kvadratmeter LuksusMartin Modern, Singapore

I Singapore er Martin Modern-området en blanding av park og boligkompleks. To tårn tilbyr beboere luksusenheter. Badene på den annen side virker beskjedne, men byr likevel på full luksus.

I Merlions rike, en hybrid av løve og fisk, bor folk høyt oppe og tett sammen. Det er lite boareal i Singapore, hvis landemerke er Merlion. Bystaten med den nest høyeste befolkningstettheten i verden har rundt 5,7 millioner mennesker. Livet deres leves stort sett i høyhus med små leiligheter.

Skyskraperne svever til himmelen med noen ganger fantastisk arkitektur. Siden 2021 har Singapores skyline blitt beriket med ytterligere to tårn. Med 30 etasjer reiser to boligtårn seg til himmels i Martin Modern-området. De tilbyr plass til 450 boenheter i den sjenerøst utformede botaniske hagen. De ble planlagt og bygget av eiendomsbyrået GuocoLand, en av Singapores viktigste utviklere.

House in a garden

"Secret Gardens" vokser på toppen av boligtårnene i Martin Modern-området (© Darren Soh)

For å forstå arkitekturen til Martin Modern-området, må du se på kartet over bystaten. Den tettbygde byen bokstavelig talt vibrerer av liv, tradisjonelle og futuristiske bygninger står i umiddelbar nærhet til hverandre. Midt i det hele og med en førsteklasses beliggenhet ligger Martin Modern-området, som fungerer som en grønn lunge i den tettbygde byen.

«Hus i en hage»-konseptet er utviklet av landskapsarkitektene ICN Design International. Det spesielle med det er at de to tårnene med sine fotavtrykk kun tar opp 20 prosent av den rundt 172 000 m² store tomten. Så snart de kommer inn i det indre området av parken, legger besøkende kjas og mas i metropolen bak seg. Det er 15 hager og plener på ulike nivåer av eiendommen og bygningene.

Grønt panser

Den grønne prikken over i-en er takhagene kalt “Secret Gardens“ på de to tårnene. De inneholder hageområder eller bortgjemte arbours. Konsernsjef i GuocoLand Cheng Hsing Yao understreker: “Når det kommer til prosjekter i Singapores beste nabolag, bør kjøpere ha en følelse av plass og hage“.

Mye luksus på liten plass

Enhetene har sjenerøse takhøyder på 4,2 meter. Derimot er badene ganske kompakte, og måler mellom 3,5 og 4,4 kvadratmeter. Dette fordi de skal ta minst mulig plass i enhetene som er mellom 70 og 170 kvadratmeter store, men byr på mest mulig luksus. Der brukes materialer av høy kvalitet og Geberit AquaClean Sela dusjtoaletter. Dusjtoalettene passer perfekt inn i landet til den vannsprutende Merlion løven, som kan beundres i parken med samme navn.

Fakta

Bildegalleri