Sisternerevolusjon i hjertet av ParisConcorde La Fayette, Paris

Et luksushotell i Paris er en påminnelse om byutviklingen på 1970-tallet og dokumenterer starten av Geberit skyllteknologi: det var utstyrt med over 1000 Geberit-sisterner.

I hjertet av Paris, noen få kilometer fra Triumfbuen og den berømte Champs-Elysées, står en skyskraper som ikke bare illustrerer Geberits historie, men også de strukturelle endringene på 1970-tallet.

Betong - et symbol på styrke

Etter andre verdenskrig – med utvikling av turisme og økning i konferanser – fikk en gruppe arkitekter i oppdrag å bygge et luksushotell i den tidligere ødemarken. Resultatet ble Hotel Concorde La Fayette, en 190 meter høy betongbygning med over 38 etasjer, som åpnet i 1974.

Betongfasaden brøt med tradisjonelle arkitektoniske stiler. I etterkrigstidens Europa ble betong sett på som et middel til modernitet i arkitekturen og symboliserte fremgang, styrke og funksjonalitet. Betydningen av hotellet som et moderne arkitekturverk går imidlertid lengre enn bare estetikk. Det ble også satt nye standarder når det gjelder sanitærteknologi. Concorde La Fayette var et av de første hotellene i sin tid som ble utstyrt med over 1000 sisterner fra Geberit, et imponerende antall.

Stol på Geberit sanitærteknologi

Eksteriøret på hotellkomplekset med betongutseende har knapt endret seg til i dag (© Daniel Osso)

Geberit var allerede på den tiden internasjonalt kjent for høykvalitets sanitærløsninger. På begynnelsen av 1950-tallet ble banebrytende produkter lansert på markedet med den første plastsisternen laget av PVC og på 1960-tallet med PVC-skjult sisternen.

Hotellet har gjennomgått ulike endringer gjennom årene. I 2013 ble den solgt, renovert og gjenåpnet under nytt navn. Selv etter renoveringen sto Geberit-sisterner igjen. I tillegg ble 600 Geberit Duofix installasjonssystemer for dusjer og Sigma30 betjeningsplater i blankforkrommet integrert. Noe har holdt seg konstant i et halvt århundre siden bygningen ble bygget: tillit til kvaliteten på Geberit-produktene.