The circle, ZÜRICHGrønn flyplass

The Circle er et førsteklasses eksempel på storskala konstruksjon som utnytter plassen
ved å ta 30 000 m2 gulvareal og forvandler det til 180 000 m2 bruksareal. Byggingen av Sveits største flyplass i Zürich-Kloten setter nye standarder når det gjelder bærekraft. Geberit bidrar i prosjektet med en rekke produkter.

Alle som ankommer The Circle, for eksempel før de flyr på ferie - vil tro at de er i et stort sentrum, ikke en flyplass. The Circle er en moderne bygning med butikker, barer og restauranter, kontorer for internasjonale selskaper og et konferansesenter for 2500 gjester. To Hyatt-hoteller og poliklinikken drevet av University Hospital Zürich setter prikken over i-en til denne energiske beliggenheten, som har klart å forvandle 30 000 m2 gulvareal til mer enn dobbel størrelse. Konseptet er kjent som “high-density construction“, hvor alle kvadratmeter er verdifulle og kan brukes på mange forskjellige måter.

Regnvannet kommer til nytte

I tillegg til sitt moderne, fleksible brukskonsept og moderne utseende, oppfyller The Circle også et annet viktig krav i dagens samfunn – nemlig bærekraft. The Circle har vært åpent for publikum siden november 2020, og setter nye standarder fra et økologisk perspektiv. Som et resultat ble det nye bygget tildelt den høyeste LEED Platinum-vurderingen av U.S. Green Building Council. Den moderne utviklingen ble også det største byggeprosjektet som har blitt sertifisert i henhold til Swiss Minergie-retningslinjer til dags dato.

Vannhåndtering er en av tingene som bidrar til den positive livssyklusanalysen av bygget. Takket være vannbesparende kraner og bruk av regnvann til toalettskyll, bruker The Circle bare omtrent halvparten av drikkevannsmengden man ser i vanlige bygninger. Rundt 85 prosent av toalettene bruker regnvann til skylling. Geberit bidrar til dette konseptet med Pluvia takavløpssystem og Silent-db20 lyddempende rørsystem.

Grønt bygg

Det grønne hjertet til The Circles finnes først og fremst i energiforsyningen av varme og kulde. Av 1150 grunnpelene er 850 utformet som energifundamentpeler. Om sommeren transporterer disse overskuddsvarme under jorden der den lagres som energi. Om vinteren brukes denne varmen til oppvarming i bygget. Ekstern energi i form av elektrisitet er kun nødvendig for drift av varmepumper og kjøleaggregater. Noe av elektrisiteten genereres av solenergi, med solcellepaneler installert på alle egnede takflater.

The Circle er ikke bare grønn i hjertet, men har også sin egen grønne lunge, med 80 000 kvadratmeter skog, enger og myrer forvandlet til en flyplasspark hvor både reisende og fastboende kan slappe av i hjertet av naturen.

Fakta

The Circle

The Circle

  • Arkitekt: Riken Yamamoto
  • Eier: Flughafen Zürich AG and Swiss Life AG
  • Prosjektleder: HRS Real Estate AG
  • Parkdesign: Studio Vulkan Landschaftsarchitektur GmbH

Adresse: The Circle, Zurich Airport, CH-8058 Zurich

Bilde galleri