Et medieimperies nye palassAxel Springer hovedkontor, Berlin

Medie- og teknologiselskapet Axel Springer kommer med en arkitektonisk uttalelse i Berlin. I byens tidligere avisdistrikt stiger det imponerende nybygget til værs.
Geberit er representert både foran og bak veggen.

I hjertet av Berlin tiltrekker et moderne kontorkompleks oppmerksomhet: den nye Axel Springer-bygningen. Medieselskapet gir ut aviser som «Bild» og «Welt» Mer enn 3000 arbeidsplasser, TV-studioer, redaksjoner og restauranter er fordelt på et areal på 52.000 kvadratmeter Bygget har 13 etasjer, hvorav to er under bakken.

Byggekuben er designet av den nederlandske arkitekten Rem Koolhaas, og er delt inn i en nord- og en sørseksjon. I det 45 meter høye atriet tar en forbindelsesbro opp veggens forløp. Mens de nederste etasjene er terrassert mot midten av bygget, er de fem øverste etasjene hengt opp fra takkonstruksjonen og stikker inn i interiøret.

Røropplegg og takavløp

I denne Berlin-bygningen er Geberit-produkter installert foran og bak veggen. Andreas Frischmuth, som var ansvarlig for bygningstjenester, rør og sanitærinstallasjoner, sier: “Med tanke på den korte byggeperioden og den bynære beliggenheten var den logistiske innsatsen for materialleveranser enorm. Vi var på stedet med opptil 35 installatører på en gang, vi måtte være raske og vi bygde opp til fem etasjer parallelt.“

Geberit Mapress forsyningssystem i rustfritt stål ble brukt til drikkevann og varmesystemer. I tillegg stolte rørleggerne i den nye Axel Springer-bygningen på det svært lydisolerte Geberit Silent-db20 avløpssystemet og, i noen tilfeller, det mer økonomiske Geberit Silent-PP.

Geberit Pluvia avløpssystem er installert på taket. Den suger opptil 25 liter vann per sekund fra taket per avløp når det regner. Tilkoblingen og nedløpsrørene er laget av Geberit PE-rør. Noe av porselenet kommer også fra Geberit – spesielt toalettene fra Renova- eller Renova Comfort-serien. Bak veggen er Geberit Duofix installasjonssystem i bruk.

Geberit Renova Rimfree® toaletter

Geberit Renova Rimfree® toalett (© Geberit)

Toalettporselenet fra Geberit Renova er mykt avrundet. For å tilby moderne løsninger til ethvert bad, finnes de som vegghengte og gulvstående varianter og med ulike synlige sisterner. Takket være den kantløse teknologien Geberit Rimfree® og den slitesterke og hygieniske spesialglasuren KeraTect®, er porselenet spesielt lett å rengjøre og slitesterk. Premium-varianten tilbyr i tillegg en stort sett skjult vannlås og en synlig montering.

LES OM PROSJEKTET

Axel Springer

Axel Springer

  • Bygningseier: Axel Springer SE
  • Arkitekter: Rem Koolhaas, OMA Rotterdam
  • Oppført: Oktober 2020