6 tips til hvordan du kan spare vann

Vann er en verdifull ressurs, som det er fonuftig å spare på. Først og fremst reduserer du mengden penger du bruker på vann. For det andre bidrar vannsparing til å beskytte miljøet. Tross alt krever behandling av drikkevann, og transport og deponering av avløpsvann mye energi.

Og minst halvparten av vannet som brukes hver dag i husholdninger i den vestlige verden, blir konsumert på badet. Derfor er det verdt å utnytte sparepotensialet på badet.

Disse seks tipsene vil hjelpe deg å redusere ditt vannforbruk på badet betraktelig og dermed spare både penger og energi.

Vannkran og hender

Tips 1 – Dusj i stedet for badekar

Hvis du skal fylle et badekar trenger du omtrent 150 liter vann, sammenlignet med bare 50 liter for en fem-minutters dusj. Så det er mange liter vann å spare – spesielt hvis du kombinerer det med tips 2.

Tips 2 – Vannbesparende dusjhode

Et vannbesparende dusjhode kan redusere vanngjennomstrømningen med nesten det halve – uten at det går på bekostning av dusjkvaliteten.

Tips 3 – Dobbeltskyll

Geberit har lansert både skyllestoppskylling og dobbelskylling. Det er ikke alltid nødvendig å bruke maksimalt liter vann for å skylle ned i toalettet. Men det er heldigvis enkelt å bytte ut hvis betjeningsplaten du har, kun har en enkelt skylling.

Tips 4 - Skru av kranen

Det tar tid å pusse tenner, vaske hender og barbere seg. Du trenger vann i begynnelsen og når du er ferdig, men det er ikke nødvendig å la vannet stå å renne. Så slå av vannet og spar betydelige mengder vann.

Tips 5 - Redusere mengden varmtvann

Varmt vann er det mest problematiske vannet i husholdningen. For å varme det i en vannkoker betyr at du må bruke energi. Men trenger du det fra springen, tar det tid før vannet blir skikkelig varmt. I mellomtiden renner ubrukt kaldt vann ned i avløpet. Du bruker derfor mye vann, selv om du bare trenger å vaske hendene raskt med varmt vann. Det kan lønner seg å tenke seg om.

Tips 6 - Reparer en dryppende kran

En konstant dryppende kran går deg ikke bare på nervene, den belaster også vannregningen – og dermed miljøet. Så dette er noe du bør fikse så raskt du kan. En skitten eller ødelagt pakning er som oftest årsaken til en dryppende kran. Det tar ikke lang tid å reparere. Og det lønner seg å få det fikset raskt.

Geberit VariForm servant
Geberit Renova servant

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Produkter som er enkle å bruke

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet