Slik sparer du vann

Vann er en verdifull ressurs, så det er fornuftig å unngå svinn og samtidig spare penger. Med tanke på miljø er det også en god ide ettersom vann krever energi for å være trygt å drikke, for å transportere det og for å fjerne kloakk.

I vestlige hjem brukes over halvparten av alt vannet på badet. Så det er derfor det er her det er behov for oppmerksomhet hvis det skal spares vann. Spesielt kan du spare vann ved å bruke dobbel skylling på toalettet.

 Kvinne slår på kranen og tester vannstrålens intensitet og temperatur

Spar vann når du skyller ned på toalettet

Eldre toaletter bruker opptil 12 liter vann ved skylling, og det kan derfor være mange liter vann å spare på nyere toaletter som bruker mye færre liter og har dobbel skylling. Ifølge beregninger har den reduserte skyllings- og dobbeltskyllingsfunksjonen siden 1998 spart om lag 28,1 millioner kubikkmeter vann sammenlignet med det tradisjonelle skyllesystemet. Bare i 2018 ble det spart 2.880 millioner kubikkmeter vann.

Selv den minste dråpen teller

Hver og en av oss kan spare mange liter vann ved å ha de riktige vanene: når du tar en dusj, bruker du omtrent 80 liter vann mindre enn om du går i badekaret. Ved å slå av vannet mens du såper deg inn, pusser tennene eller vasker hendene med såpe, sparer du også mange liter vann.

Du kan også installere sparedusjer som begrenser vannstrømmen og filtre som reduserer vannet som kommer ut av kranen.

Det er ikke så vanskelig å spare vann på badet. Det krever bare at du er klar over det og velger de rette sanitærløsningene.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet