Tips til frisk luft på badet

Alle bad er forskjellige - men problemene er de samme. Et bad kan lukte vondt og ikke bare når toalettet er brukt. For mye fuktighet, defekt ventilasjon eller tett sluk kan også forårsake vond lukt på badet. Det er mange måter å få frisk luft på badet igjen, avhengig av problemet. Følgende tips er noen av de mest effektive.

Hvordan sikre frisk luft på badet?

Ulike husholdningsmidler for frisk luft

Tips 1: Husholdningsmidler hjelper

Enkle midler kan være nyttige for å fjerne vond lukt midlertidig, etter at du har vært på toalettet. Brennende fyrstikker fjerner for eksempel lukten takket være svovelen den inneholder. Det vanligste trikset er å bruke duftspray eller oljer. En bolle med eddik eller sitronvann og ferske kaffebønner binder lukten. Det samme gjelder en liten bolle med salt. Dermed kan disse husholdningsmidlene nøytralisere luft på grunn av deres bindende effekt.

Tips 2: Bruk moderne teknologi

Hvis du ønsker å planlegge og utrydde vond lukt på badet etter toalettbesøk permanent, er den beste måten å gå for en innovativ og effektiv løsning som et toalett med integrert luktavsug. Den kan fjerne vond lukt raskt og direkte fra toalettet før lukten rekker å spre seg til resten av rommet. Prinsippet minner om en kjøkkenvifte, som brukes på kjøkkenet. På badet er det mulig med enten luktavsug, som er en integrert del av toalettet, eller en modul som du setter i sisternen, som har et filter som sørger for å suge og rense luften som DuoFresh modul.

Tips 3: Tørk daglig

Hvis fukt og varme bygger seg opp i rommet over lengre tid, kan det gi vond lukt til tross for ventilasjon. Det kan til og med føre til mugg. Den beste løsningen er å gjøre det til en daglig rutine å tørke av fordampede områder, som kranen og fugene mellom flisene, med en klut etter hver gang du har tatt en dusj. Håndklær kan også forårsake fuktighet på badet, så det er viktig å skifte dem regelmessig.

Bad med stort vindu, med Geberit iCon baderomsmøbler

Tips 4: Ventilasjon, selvfølgelig!

Ventilasjon har vist seg å være en rask og effektiv måte å erstatte fuktig luft med frisk luft. Hvis du lufter ut badet regelmessig, kan du forhindre at mugg formerer seg. Av miljøhensyn bør ikke vinduet stå åpent i flere timer i vinterhalvåret, da dette vil slippe unødvendig varme ut gjennom vinduet. Noe som er svært effektivt er hvis det er gjennomtrekk på badet en stund, da forsvinner fuktigheten rakst. Hvis du ikke har vindu på badet, skru på ventilasjonen en stund. Det kan også hjelpe å åpne døren til badet og et vindu i naborommet. Du bør holde dører til andre rom lukket slik at du ikke risikerer at fukten sprer seg til disse rommene.

Tips 5: skift ventilasjonsfilteret

På bad uten vinduer hjelper ventilasjon med å fjerne fuktighet. Ventilasjonens ytelse avgjør hvor raskt fuktigheten forsvinner. Men hvis ventilasjonen er for gammel eller ødelagt, kan det gi dårlig luft på badet. Du kan derfor oppleve vond lukt på badet dersom filteret i ventilasjonen er tett eller defekt, da dette vil føre til at det kommer vond lukt inn på badet igjen. Uansett situasjon, sørg for å rengjøre, vedlikeholde og eventuelt bytte ut filteret eller hele ventilen om nødvendig.

Tips 6: rengjør vannlåsen

Den ubehagelige lukten kan også komme fra lengre ned: for eksempel hvis avløpet eller vannlåsen er tett. En sugekopp er effektiv for å løsne skitt, ved å lage over og undertrykk.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.