Tre spørsmål om personlig hygiene

Å gå på toalettet er en naturlig ting. Og en del av den prosessen involverer personlig hygiene og rengjøring av intimområdet. Det er mange måter å gjøre dette på, og alle har samme formål: økt personlig velvære. Alle ønsker å føle seg rene og friske når de forlater badet.

I de fleste europeiske husholdninger brukes tørt eller vått papir for å rengjøre intimområdet. Men blir vi så rene som vi vil, bare med toalettpapir eller en våtserviett? Nedenfor finner du svar på noen av spørsmålene du kanskje ikke vil stille offentlig.

Blir du helt ren kun ved å bruke toalettpapir?

Vegghengt toalett

Du finner toalettpapir på de fleste bad, og det blir sjelden satt spørsmålstegn ved hvor nyttig det er for personlig hygiene. De fleste tror faktisk at papir er effektivt når det kommer til personlig hygiene og at de føler seg rene etter toalettbesøket. Hudleger mener imidlertid ikke at man blir ordentlig ren med toalettpapir. Det meste av det som må fjernes forsvinner. Men tørt papir kan ikke fjerne alt. Hvis disse restene forblir på huden din i lang tid, kan det skade huden.

Men når du tørker deg med papir, er det viktig at du alltid tørker forfra og bak, og deretter bruker nytt papir. Dette hjelper deg å unngå bakterier som kan føre til infeksjoner. I tillegg er det faktisk bedre å klappe fremfor å gni med toalettpapiret da det kan forårsake hudirritasjoner.

Hvor hygienisk og skånsomme er våtservietter for ditt intimområde?

I annonser fremstår våtservietter som et praktisk hygieneprodukt. Våtserviettene er helt våte og lukter såpe; det gir deg følelsen av friskheten du leter etter. De er også populære blant babyer. Sammenlignet med tørt papir kan våtservietter fjerne rester mer grundig, men det er også noen problemer knyttet til bruk av våtservietter. Fordi de inneholder alkohol, konserveringsmidler og dufter, kan de forårsake hudirritasjon og allergier. Dette forstyrrer også hudens naturlige pH-verdi, noe som kan skade den naturlige beskyttelsen av huden og øke veksten av bakterier og sopp.

Hva er den beste måten å vaske intimåmrådet på?

Vårt beste tips for å rengjøre ditt intimområde er: bruk vann. Å vaske intimområdet ditt med varmt vann er sunt og naturlig. Dette kan du gjøre ved å bruke for eksempel et bidet. På de latinamerikanske, arabiske og søreuropeiske badene er det veldig normalt med et bidet for å rengjøre intimområdet. Vanligvis er bidet plassert ved siden av toalettet og brukes av både menn og kvinner for å få ordentlig rent etter toalettbesøk. En annen hygienisk måte å rengjøre det intime området på er å bruke et dusjtoalett. Ved å trykke på en knapp rengjør dusjstrålen skånsomt intimområdet med vann. Du unngår dermed rifter og lignende og vil alltid føle deg helt fresh og ren etter toalettbesøk.

Geberit AquaClean Mera dusjtoalett - dusjstråle
Geberit ONE toalett og bidet

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.