Alt for fredTeatro Degli Arcimboldi, Milano (It)

I artistenes garderober finner skuespillere og skuespillerinner roen før forestillingen. Teatro degli Arcimboldi i Milano (IT) fikk disse restaurert. De lydisolerende Geberit-produktene på badet bidrar også til stillhetens atmosfære.

Hver teaterforestilling begynner med en forkledning. Det er første akt bak kulissene – i garderoben der artister forvandler seg til sine karakterer. Her er de i flere timer, hviler, spiser og vasker seg, organiserer tankene og forbereder forestillingen. Et sted for stillhet og konsentrasjon.

For å skape disse oasene av ro, ga Teatro degli Arcimboldi i Milano interiørdesignfirmaer i oppdrag å redesigne alle omkledningsrommene. I 2022 tok det italienske studioet Calvi Ceschia Viganò på seg omkledningsrommet til stjernene, kalt “Primo Camerino“.

Komfort i kunstens tjeneste

Etter intensive diskusjoner med fremtidige garderobebrukere, skapte designerne et halvsirkelformet rom med sminke og stue, kjøkken og eget bad. Myke, runde linjer dominerer designspråket og skaper en avslappet atmosfære. Fargekonseptet klarer å formidle ro med en knall oransje og en fløyelsmyk bensingrønn.

Fokus på støyreduksjon

I dette tilfellet er det “minste rommet“ også det stille rommet. Utstyret på badet følger stillhetens diktat. Et sentralt aspekt i gjennomføringen av baderomsmiljøet var derfor lydisolering. Det var stikkordet for Geberit. Bak veggen reduserer de lydisolerte Geberit Silent-Pro og Silent-PP avløpssystemene støy. Foran veggen gjør toalettskyllet sitt: Takket være vannets spiralbevegelse reduserer TurboFlush-teknologien støyen betydelig under skyllprosessen. Den enkle designen til Geberit ONE-baderomsserien og Olona dusjkar passer harmonisk inn i det overordnede konseptet av en oase av ro.

Bunnlinjen? I følge den italienske skuespilleren og komikeren Antonio Albanese er de «de vakreste garderobene, de mest overraskende jeg noensinne har sett. Du må absolutt besøke dem.“

Geberit Know-how

Bildegalleri