Nytt forsyningssystem sparer tid for rørleggerenSkådeparken, Danmark

Mapress rørsystem (© Geberit)

Til den store renoveringen av leilighetene i Skådeparken i Aarhus i Danmark har rørleggerfirmaet Frede Andersen VVS valgt å bruke Geberits nye forsyningssystem FlowFit. Dette sparer rørleggeren for rundt 1 time per leilighet, noe som gir en samlet besparelse på over 40 arbeidsdager under hele prosjektet.

I Højbjerg, litt sør for Aarhus, ligger Skådeparken, som består av totalt 301 utleieboliger. Boligforeningen AAB besluttet å gi alle leiligheter i Skådeparken en totalrenovering, hvor alle forsyningsanlegg og rør skal skiftes.

Frede Andersen VVS står for selve oppussingen, og gjennom grossisten Brødrene A. & O. Johansen valgte de flere produkter fra sanitærfirmaet Geberit for å løse oppgaven. De bruker både Geberit Mapress rørsystem og det nye Geberit FlowFit forsyningssystemet.

«I Geberit Danmark har vi hatt en tett dialog med Frede Andersen VVS, og i fellesskap forsøkt å finne et prosjekt der det vil være fornuftig for dem å prøve seg på FlowFit. Vi er veldig takknemlige for at de har valgt FlowFit til dette store prosjektet i Skådeparken. Produktet vårt gir et betydelig lavere trykktap enn tilsvarende alupex-systemer på markedet, og det er designet for å gi store tidsbesparelser for rørleggeren, sier Lennarth Dahl, teknisk salgskonsulent i Geberit Danmark.

Dette er det første prosjektet hvor Frede Andersen VVS tester det innovative forsyningssystemet, og de er allerede veldig positive til FlowFit, selv om oppussingsprosjektet er i startfasen.

«Vi vet at det alltid tar tid å venne seg til nye produkter, men vi er veldig optimistiske og positive. Våre rørleggere har raskt lært å bruke FlowFit, noe som vitner om produktets store styrker. Det er enkel å jobbe med og gjør rørleggerens jobber enklere. Vi sparer også tid og penger, da vi kan gjenbruke eksisterende hull, noe som skyldes de mindre rørdimensjonene til FlowFit», utdyper Jacob Nielsen, prosjektleder i Frede Andersen VVS.

Sparer en time på hver leilighet

I begynnelsen av 2023 startet renoveringen av Skådeparken som skal gå over 1,5 år. Montørene fra Frede Andersen VVS fikk tak i FlowFit for første gang, og de lærte seg raskt å bruke det nye alupex-systemet.

«Selv om det er første gang vi har jobbet med FlowFit, har det vært enkelt å lære. Det har definitivt gjort en forskjell for oss på dette prosjektet, siden det sparer oss for mye tid og gjør installasjonen mye enklere. Jeg tror vi sparer rundt en time på hver leilighet ved å bruke det systemet, sier Daniel Fausing Jensen, rørlegger i Frede Andersen VVS.

Rørleggerene skal renovere alle 301 leilighetene, og det gir en tidsbesparelse på over 40 arbeidsdager. Dette betyr store reduksjoner i lønnskostnader og dermed en mer effektiv og økonomisk bærekraftig arbeidsprosess.

«FlowFit er et smart system, da du slipper å skifte presskjever hele tiden, og beslagene kan snus hele veien rundt, noe som gjør det enkelt å jobbe i alle hjørner. Når du først har prøvd FlowFit, kan det være vanskelig å gå tilbake til et annet alupex-system fordi du nå vet hvor raskt jobben kan gjøres. Dessuten har det vært enkelt å kombinere Geberit Mapress med FlowFit, forklarer Daniel Fausing Jensen.

Geberit FlowFit er et nytt alupex forsyningssystem på markedet, og det har allerede vist sin verdi i renoveringer av Fasangården barnehage på Frederiksberg, Kampsax Kollegiet i Kongens Lyngby, Rymarksvænget i Hellerup og flere andre prosjekter. Rørleggerne på disse prosjektene har rost systemet og uttrykt ønske om å ta det i bruk igjen i fremtiden.

Fakta

Bilder av prosjektet