Lighthouse, Aarhus

Prosjektinformasjon

Foto: Visualisering av Lighthouse laget av 3XN
Geberit SuperTube i Lighthouse leilighetene
Geberit SuperTube illustrasjon

Bygning: Leilighetskompleks

Sted: Aarhus, Danmark

Ferdigstillelse: 2022

Les mer om SuperTube løsningen her

Les om prosjektet

Om prosjektet

Om prosjektet

Ved havnen i Aarhus vil Danmarks høyeste boligbygg Lighthouse, stå klart i 2022 med 45 etasjer. Her kan de fremtidige beboerne se frem til en ekstremt stille bygg, der de til og med får mer romslige leiligheter på grunn av en unik type installasjon.

Lyd- og plassbesparende løsninger

Når du bygger i en høyde på 143 meter, er det viktig å tenke på lyd og plassbesparende løsninger. Wicotec Kirkebjerg, som har vært tekniske entreprenører på konstruksjonen, har i denne forbindelse gjort sitt første bekjentskap med Geberits avløpssystem, SuperTube, som nettopp er utviklet for høye bygninger som Lighthouse.

“Med Lighthouse var en av utfordringene at det ikke var mye plass å gjøre godt med. Derfor var SuperTube den mest optimale løsningen, ettersom det er en plassbesparende installasjon“, sier Carsten Aasted, prosjektleder og rørlegger i Wicotec Kirkebjerg.

For Geberit har Lighthouse vært et spennende prosjekt å kunne bidra til og se den innovative løsningen i praksis:

“Lighthouse er den største danske bygningen til nå som har installert SuperTube, men vi ser allerede et økende behov og etterspørsel etter systemet. SuperTube vil være fordelaktig for alle bygninger på fem etasjer og over, da det kan gi en mer lydisolerende, billigere og plassbesparende løsning“, sier Lennarth Dahl, teknisk konsulent i Geberit.