Planlegging av barrierefritt badSlik gjør du det

Våre krav og behov på badet endres når vi blir eldre, ved sykdom eller ved en ulykke. Hvis du vurderer tilgjengelighet allerede i planleggingsprosessen, vil det spare deg penger senere. Vår sjekkliste hjelper deg med å planlegge et barrierefritt bad som også passer for eldre, men som også oppfyller moderne designkrav.

Hva er et barrierefritt bad?

Barrierefritt bad med servantområde, toalett og dusj i flukt med gulvet

Å ha et barrierefritt bad handler om å unngå hindringer. Barrierefrie bad er alderstilpasset, tilrettelagt for rullestolbrukere eller tilpasset funksjonshemmede. De lar personer med begrenset mobilitet fortsette å ta vare på sin egen personlige hygiene. Barrierefri baderomsdesign sikrer dermed mer selvstendighet og øker livskvaliteten.

God plass og frihet til å bevege seg rundt, godt lys og sklisikre matter er viktig på slike bad. Når det gjelder sanitærinstallasjoner er det verdt å vurdere et stort åpent dusjområde. servanter med plass til rullestol under og høydejusterbart toalett for å gjøre det enklere og tryggere.

Sjekkliste for barrierefrie bad:vurder følgende punkter

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.