Søppel på badet: 7 tips til hvordan du unngår det | geberit.no

Søppel på badet 7 tips til hvordan du unngår det

Våre baderomsrutiner inneholder en rekke produkter som generer mye plastavfall. Hver person i Europa produserer i gjennomsnitt 480 kilo avfall i året. Du kan redusere dette avfallet betraktelig – selv på badet. Les våre syv tips for hvordan du kan redusere avfall på badet.

Tips 1 - Deodorant

Plastavfall er det største problemet på badet. Men det kan ofte unngås hvis du velger de riktige produktene. Hvorfor holde seg til en deo-spray for eksempel? De kommer vanligvis i enten en metall- eller plastbeholder. Men du trenger egentlig ikke en spray. Kremet deodoranter er et ideelt alternativ. De kommer vanligvis i en glassbeholder eller en metallboks som kan gjenbrukes.

Tips 2 - Tannbørste:

Håndtaket på en tannbørste er ofte laget av plast og busten av nylon, så med andre ord også plast. Tannleger anbefaler at du skifter tannbørste hver tredje måned. Det betyr fire tannbørster i året per person. Noe som betyr millioner av tannbørster i året. Kjøper du i stedet en bambustannbørste slipper du plastavfall. Bambus er en av de raskest voksende råvarene på planeten – den kan vokse opp til én meter i høyden på bare én dag.

Baderom med Geberit Renova produkter

Tips 3 - Tannkrem

Vanlig tannkrem kommer ofte i en plastbeholder – og det er vanskelige å få ut alt innholdet av tuben. Det finnes et nytt alternativ som tilbyr null avfall: tannkremtabletten. Du putter tabletten i munnen, tygger den til det kommer et lett skum og pusser deretter tennene med en tannbørste som vanlig.

Tips 4 - Såpe

For bare noen tiår siden var et såpestykke standard på badene. I dag er flytende såpe på topp, og erstatter den gode gamle såpebiten. Og flytende såpe kommer vanligvis i en plastflaske. Fast såpe kommer vanligvis i papiremballasje, og det er faktisk relativt enkelt å lage sin egen såpe hjemme. En enkel måte å si farvel til et annet plastprodukt på badet.

Baderom med baderomsartikler

Tips 5 - Shampoo

Det finnes også et plastfritt alternativ for håret ditt. I stedet for å bruke vanlig sjampo ut av en plastflaske, bruk solid sjampo når du dusjer. Det ser ut som en vanlig såpe og er veldig enkel å bruke: du gnir såpen mellom fuktige hender for å produsere litt skum. Du bruker det til å skumme håret og skyll det deretter av med vann som vanlig. Og du har kvittet deg med enda et avfallsprodukt laget av plast fra badet.

Tips 6 - Bind og tamponger

Menstruasjonshygiene for kvinner generer mye avfall. I løpet av livet trenger kvinner i gjennomsnitt mellom 10 000 og 17 000 tamponger og bind. Men i stedet for å bruke standard engangsproduktene, kan kvinner begynne å bruke menstruasjonskopper. Disse koppene er vanligvis laget av medisinsk silikon, med andre ord plast. Men de kan rengjøres etter bruk og deretter brukes gang på gang. I beste fall kan en menstruasjonskopp vare i årevis.

Tips 7 - Toalettpapir

Mange rutiner på badet er en vanesak. For noen er det for eksempel helt utenkelig at de rengjør baken med annet enn papir. Og likevel er et dusjtoalett et langt mer hygienisk alternativ. Å vaske med vann er en mye mer hygienisk og sparer også bruken av toalettpapir. Så det er absolutt verdt å tenke på å endre rutinen på toalettet.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Produkter for mer rengjøringsvennlighet på badet