Trendy mikrolivingCubus130, Frankfurt Am Main (DE)

I Cubus130 i Frankfurt utfyller design og funksjon hverandre på eksemplarisk vis, nettopp fordi det er lite ledig plass her. Med sine løsninger foran og bak veggen bidrar Geberit til et boligbygg som foregriper urbane levetrender.

Minibalkonger, minibaderom, småkjøkken: Spesielt i storbyer, hvor plassen er knapp og enkelthusholdninger er standard, er nye boformer mer enn etterspurt. Denne etterspørselen dekkes av leilighetsbygget Cubus130 i Frankfurts Niederrad-distrikt. Siden mars 2021 har den tidligere hybelen, opprinnelig bygget i 1971, tilbudt 137 mikroleiligheter.

De fleste leilighetene måler rundt 18 kvadratmeter, noen er mellom 27 og 30 kvadratmeter. 24 leiligheter oppfyller alle krav til tilgjengelighet. De er alle moderne, funksjonelle og rimelige. Tross alt var mandatet gitt til Nassauische Heimstätte, et offentlig eid boligselskap som kjøpte og ombygde bygget, å skape rimelige boliger for brede deler av befolkningen.

Liten, fin og praktisk: midlertidig overnatting på Goldsteinstrasse 130 i Frankfurt am Main (DE) (© Geberit)
Geberit Renova Plan toalett (© Geberit)

Også kun for kort tid

Huset med den slående røde fasaden og de kubiske minibalkongene byr også på en løsning for en annen trend - å bo bare for kort tid. Så hvis du leter etter et komfortabelt sted å bo mens du studerer et semester ved universitetet i Frankfurt am Main, gjør et internship eller fullfører et midlertidig prosjekt, finner du et allerede møblert hjem på Cubus130.

Cubus130 tilbyr imidlertid mye mer enn små plasser og midlertidige opphold. I sin arkitektur og i brukskonseptet foregriper boligbygget trenden med å flytte visse boligfunksjoner inn i halvoffentlige rom. Den moderne «homo mobilis» trenger ikke egen bil, og heller ikke egen vaskemaskin, er mottoet på Goldsteinstrasse 130. Kjøretøy fra en delebilsleverandør står parkert i den underjordiske garasjen. Andre tjenester, for eksempel rengjøring eller klesvask, kan bestilles når som helst.

Et fyrtårnprosjekt

Det industrielt prefabrikkerte Geberit GIS-installasjonssystemet for det komplette tilførsels- og avløpssystemet forkortet byggetiden med tre måneder (© Geberit)

Cubus130 er også et fyrtårnprosjekt for Geberit. – Den opprinnelige planen var å bygge alle leilighetene i individuelle installasjoner, sier prosjektleder Lothar Lühr, ingeniør ved LIST BiB Bielefeld, som var ansvarlig for varme-, ventilasjons- og sanitærinstallasjoner. Geberit foreslo en mer effektiv løsning med GIS IV-systemet, de industrielt prefabrikerte pre-vegginstallasjonene for det komplette tilførsels- og avløpssystemet. “Det sparte oss for tre måneders byggetid,“ er Lothar Lühr fornøyd med å si.

Geberit var like overbevisende med sine løsninger for utformingen av badene, hvorav det minste måler bare 3,69 kvadratmeter. Prosjektutviklerne mestret denne utfordringen takket være den plassbesparende Geberit Renova Plan keramikkserien. Servantene fra denne serien måler kun 55 centimeter i bredden. Samtidig treffer deres klare, usminkede former en akkord med tiden.

Fakta