Vedlikehold badet ditt

Vi vet alle at hvis vi ikke regelmessig vedlikeholder bilene våre, vil de ende opp som ubrukelige rustholker. Badet ditt trenger også vedlikehold - både stort og lite - slik at du kan ha gleden av det lenger.

Hårsil for enkel rengjøring av dusjrennen

Små vedlikeholdstips til badet ditt

Du kan lese alt om viktigheten ved å rengjøre badet regelmessig i artikkelen vår “Skinnende rent helt inn i hjørnene”. Dette gjelder også dusjkabinettet, der regelmessig rengjøring av overflatene kan minimere stygge avleiringer. Andre ting tar litt mer tid, men bør fortsatt gjøres med jevne mellomrom, for eksempel å rengjøre dusjsluket eller dusjavløpet. Hårsilen er enkel å fjerne og rengjøre, men avløpet må også rengjøres grundig innimellom, ellers kan såperester som har satt seg fast, forhindre at avløpet fungerer som det skal.

Rask vanndrenering

Hvis du allerede rengjør avløpet, husk å rengjøre vannlåsen også. Mennesker med langt hår kjenner godt til problemet med et tett avløp. Håret blir fanget i avløpet og gjør det vanskelig for vannet å strømme normalt. Selv om det er enkelt å fjerne vannlåsen i vasken om nødvendig, er det ikke mulig å gjøre det samme i dusjen eller badekaret uten å demontere den først. Selv om YouTube har en rekke gode (og ikke så gode) ideer, anbefaler vi at du fisker ut håret med en lang pinsett. Dette vil ikke skade avløpet eller rørene og spare deg for unødvendige reparasjonskostnader.

Overløpshullet på servanten bør også rengjøres regelmessig. Spray et standard rengjøringsmiddel i hullet og la det virke. Det vil forhindre dårlig lukt og akkumulering av kalk.

Store vedlikeholdstips

Hvis toalettet renner, kan det være et tegn på at skitt blokkerer utløpsventilen. Ventilen er utstyrt med en silikonforsegling i bunnen av tanken. Under normale omstendigheter blokkerer ventilen utløpet. Imidlertid, hvis smuss, som kalk eller annet materiale fra sisternen, kommer mellom tetningen og utløpshullet, kan det blokkere utløpsventilen. Følgende videoer viser hvordan ventilen kan rengjøres relativt enkelt, selv i innebygde sisterner.

Rengjøring av Geberit Sigma innbyggingssisterne
Rengjøring av Geberit synlig sisterne

Vær forsiktig!

Vær oppmerksom på at du er fullt ansvarlig for utførte vedlikeholdsoppgaver og er ansvarlig for eventuelle skader. Dette er en risiko fordi mange av delene er laget av plast og dermed kan knekke eller bli skadet hvis de håndteres feil. Det er vanligvis ikke nødvendig å rengjøre innsiden av sisternen. Faktisk kan det føre til større kalkdannelse som løsner og stopper sisternen. I verste fall må en rørlegger demontere hele toalettet. Så vær forsiktig så du ikke skader noe - og spør alltid en rørlegger hvis du er i tvil.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet