Den ideelle installasjonshøyden

Installasjonshøydene til baderomsutstyret er viktig for liten og stor

Ingenting er mer frustrerende i etterkant enn en servant som er montert for lavt. Når man må bøye seg ned hver dag minnes man på at et viktig aspekt ved baderomsplanleggingen har blitt oversett: installasjonshøyden.

Hvor høyt skal servanten, toalettet eller speilskapet monteres? Svaret er svært enkelt: Det kommer an på. Nemlig på om man er høy eller kort, i god form eller har begrenset bevegelsesevne. Mennesker med en høyde rundt 176 cm har det greit. De drar fordel av standardene som regulerer installasjonshøyder. Men hvis man er høyere, er høyden på 80 cm for servanten helt klart for lav. For toalettet kan standardhøyden på 40 cm også være for lav. Da sitter man på huk på toalettet, noe som er anatomisk bedre, men mer anstrengende når man skal stå opp.

Hvis de ikke har andre instruksjoner, monterer rørleggere sanitærelementene i standardhøyden. Hvis man ønsker andre installasjonshøyder, må det diskuteres og avtales skriftlig med installasjonsbedriften eller planleggingskontoret på forhånd. Dessuten anbefales det å minne rørleggerne på denne avtalen kort tid før monteringen.

Dette sier standarden

Alle mennesker er forskjellige, og den ideelle installasjonshøyden er derfor også forskjellig. Hvis du ikke har gitt uttrykk for noe annet, monterer rørleggerne baderomselementene i henhold til standarden.

 • Speil eller speilskap
  Mellom 100 cm og 180 cm. Her kommer det an på om også mennesker med lavere øyehøyde skal bruke speilet komfortabelt.
 • Servant
  80 cm (standard); Geberit-anbefaling: 85 cm
 • Kleskrok
  110 cm
 • Toalett
  40 cm (standard); Geberit-anbefaling: 41,42 cm

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Produkter som er enkle å bruke

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet.
Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på her

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet