HAUT Amsterdam

Prosjektinformasjon

HAUT bygning i Amsterdam
HAUT bygning i Amsterdam
HAUT bygning i Amsterdam

Bygning: Leilighetskompleks

Sted: Amsterdam, Nederland

Oppført: 2021

Arkitekter: Team V Architectur, Amsterdam

Copyright: ©Team V Architecture / Jannes Linders / Topview Luchtfotografie​

Les om prosjektet

Om prosjektet

Om prosjektet

HAUT Amsterdam

Det høyeste sertifiserte BREEAM-bærekraftsnivået, den høyeste trebygningen i Nederland og komfortabel bolig i hjertet av den nederlandske hovedstaden: HAUT Amsterdam kombinerer alle aspekter av moderne livsstil med Geberit KnowHow.

Oppgaven var alt annet enn enkel. I 2016 inviterte byen Amsterdam til anbud på et byggeprosjekt på en tomt i Amstelkwartier, et tidligere industriområde. Målet var å bygge et boligbygg med arkitektonisk preg som også oppfyller gjeldende standarder for grønt bygg.

Fem år senere kan Amsterdam nå være stolt av det nye symbolet på en moderne, bærekraftig livsstil. Det 73 meter høye leilighetskomplekset er den høyeste trebygningen i Nederland og tilbyr en unik utsikt over Amstel-elven, Stadhaven Amstelkwartier marina og Somerlust Park.

Mer enn bare en flott fasade

HAUT Amsterdam – den nye haute couture-bygningen i den nederlandske hovedstaden – har imidlertid mer å tilby enn bare en slående fasade og vakker utsikt. Den 21 etasjer høye boligen inneholder 52 leiligheter i en middels prisklasse. Bygningens stabilitet sikres av en betongbase på betongfundament, noe som er helt avgjørende i en by som Amsterdam hvor kjellere er på grunnvannsnivå. Hovedbygningen er imidlertid laget av 2.800 m3 tre gjennomgående.