Treverk på badet | geberit.no

Skap personlighet på baderommet med tre

I lang tid har tre blitt sett på som uegnet til badet. Oppfatningen var at treet ville råtne på grunn av fuktigheten. Dette er overraskende, da tre alltid har blitt sett på som et godt byggemateriale og blant annet brukt til skip og vindusområder- områder der kontakt med vann er uunngåelig. Massive møbler i tre har også vært et solid interiør på kjøkkenet, hvor vannsprut og damp også kan forekomme.

Nå ser vi i økende grad et paradigmeskifte når det gjelder bruk av tre på badet. Det blir brukt ekte tre på gulvet, som veggpaneler eller på baderomsmøblene, hvor det har blitt mer moderne å plassere servanten på toppen av benkeplaten i solid treverk. Du kan til og med få badekar og servanter i tre.

Det er fakta: Tre er bra for miljøet i et rom

Tre er levende – noe som betyr at det er karakteristisk for tre å absorbere fuktighet og frigjøre den igjen. Det har en positiv effekt på klimaet i rommet. I tillegg er det kjent at noen skoger har en antibakteriell effekt på grunn av deres høye syreinnhold. På badet hvor hygiene er viktig, er dette en god kvalitet å ha.

Hva skal du være oppmerksom på, når du velger å ha treverk på baderommet?

 • Ubehandlet tre hører ikke hjemme på baderommet. Alt tre skal være behandlet med olje, lakk eller maling for å forhindre at det blir ødelagt av fukt. Det gjelder også spor og hakk i gulvelementer og treprofiler.
 • Valg av tre er alltid viktig. Hardt, tungt tre er spesielt motstandsdyktig mot fuktighet og er derfor åpenbart det beste å bruke. Det er alltid lurt å få råd om dette før du kjøper. Noen tre alternativer for badet er valnøtt, gran og lerk, blant flere andre.
 • Baderomsgulvet må alltid være helt vanntett. Samtidig er det viktig å lukke hjørner med tetningsmiddel eller lignende.
 • Hvis du velger å kle veggene med trepanel må du sørge for at ventilasjonen i rommet er god.

Tips og triks

 • Det anbefales å unngå furu i områder som er utsatt for vann, da det kan utvikle soppdannelser.
 • Eik er heller ikke alltid en god idè å bruke. Selv om det er veldig hardt tre, har det en tendens til å få flekker når det brukes vaskemiddel på det.
 • Det er også en god idè å unngå røde tresorter, da de utvikler en merkelig farge når de blir utsatt for fukt.
 • Det er imidlertid ikke nødvendig å beskytte badet ditt med anti-mugg kjemikalier hvis du følger instruksjonene nedenfor.

Retningslinjer for vedlikehold av tre på baderommet

 • Vannsprut bør tørkes vekk med en gang, så ikke vannet trenger inn i treet.
 • Pass på at du ikke bruker rengjøringsmidler som er etsende på treverket når du rengjør badet.
 • Fukt skal aldri trenge inn i treverket. Hvis du bruker oljet tre og oljer det jevnlig, vil du sikre at treet forblir lukket og ikke fukten trenger inn. Det vil også beskytte mot smuss.
 • Ventilasjon er viktig på badet - også for å beskytte treet.
 • Tørking av treoverflater med en fuktig klut er vanligvis nok til å rengjøre dem.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter med funksjonelt design