Et smertefullt fall

Risikoen for å skli på badet ditt - det å velge riktig materiale er avgjørende

Du kommer hjem etter en lang dag på jobben. En god grunn til å ta en løpetur. Enda mer sliten, men full av endorfiner etter løpeturen tar du deg en dusj.

Pass på! Gulvet er glatt.

Nå er det bare å pusse tennene før du kan tilbringe kvelden foran Tv-en. Men før du vet ordet av det, har du falt på det glatte, våte gulvet. Du slipper unna med noen blåmerker, men det kunne gått verre. Undersøkelser viser at i noen land, er fall på badet øverst på statistikken over ulykker i hjemmet.

Minimer risikoen

Faren for å falle på vått underlag er relativt høy på badet og spesielt i dusjområdet. Imidlertid kan risikoen reduseres med de rette materialene og noe nyttig baderomsutstyr:

  • Når du bygger et nytt hjem eller renoverer badet, er det verdt å vurdere materialvalget. Sklisikre fliser eller en sklisikker badeflate i solid materiale kan bidra til å unngå risiko for å skli.
  • Du kan også behandle flisene dine med noe som gjør dem grovere og dermed mer sklisikre. Dette bør alltid gjøres av en ekspert.
  • Selv om sklisikre matter ikke vinner en designpris, gjør de det de skal: holde gulvet sklisikkert. Takket være spor og knotter er matten godt festet på gulvet slik at du ikke sklir, men er fortsatt lett å fjerne. Den kan lett tørkes og rengjøres, selv om de ikke er de mest hygieniske i verden.
  • For å unngå å miste balansen når du går ut av badekaret med bare føtter på det glatte gulvet, kan du legge en badematte eller et håndkle på gulvet foran badekaret, slik at du kan tørke føttene på den.

Det samme gjelder selvfølgelig både når du går ut av dusjen og badekaret.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.