Planlegging av små baderom | geberit.no

Design funksjonelle baderom

Carsten Wraae Jensen fra arkitektfirmaet Bjerg Arkitektur A/S (© Wilfred Gachau)

Som del av en internasjonal Geberit konkurranse skulle seks europeiske arkitekter designe et bad på 6 m². Det danske arkitektfirmaet Bjerg Arkitektur vant konkurransen med sitt bidrag «Ro».

Styrken til designet er at det gir brukerne av badet en følelse av ro. «Vi bruker tre – et materiale som gir liv. Badet er et av få rom hvor vi kan lukke døren og være helt alene. Derfor må det gi en god følelse i en avslappet atmosfære», sier Carsten Wraae Jensen, prosjektleder og arkitekt i Bjerg Arkitektur. Svaret på hvordan du best kan designe et lite bad er enkelt: så funksjonelt som mulig.

Oppbevaringsplass

Oppbevaringsplass er viktig på badet. For arkitekter og andre designere er servantområdet et godt sted å starte når det kommer til utformingen av badet. Det er her det er mulig å skape god lagringsplass. En servant med underskap er praktisk og gir god oppbevaring uten å ta mer plass fra rommet enn det som allerede brukes på servanten.

«Når du kommer inn i rommet, bør ikke hverdagstingene dine være det første du ser. Prøv heller å finne et system som skjuler disse tingene, sier Carsten Wraae Jensen. Med baderomsmøbler kan du gjemme bort ting, men likevel ha dem innen rekkevidde

Lys og rom

Carsten Wraae Jensen legger til: «Vi ønsket å skape et rom som samtidig er bærekraftig og funksjonelt. Vi ønsket ikke å integrere produkter som bare ser bra ut. De måtte være praktiske også.» Et lyst rom med materialer i lyse farger og integrert lys i speilet var også viktig. Det får rommet til å virke større.

Sanselig opplevelse

I tillegg er det også viktig å vurdere aspekter som enkel rengjøring i utformingen av badet. Store flater, god belysning samt materialer som er enkle å rengjøre spiller en stor rolle. Det er derfor ingen overraskelse at «Ro» vant. Her er det fokus på rengjøringsvennlige produkter med et elegant utseende.

Fem tips om planlegging av små bad

1. Planlegg rommet: Er det plass til alle drømmene dine på badet? Start med å lage en liste over dine prioriteringer. Det finnes en løsning for alle ønsker. Vi anbefaler for eksempel en servant med underskap, da det gir god oppbevaringsplass.

2. Flere skuffer: Avhengig av dine ønsker og hva som trengs, kan det også være en fordel å montere et baderomsmøbel med flere skuffer.

3. Vær fleksibel: Med oppbervaringsbokser kan du skape orden i skuffene. Dette systemet må være fleksibelt da dine behov kan endre seg over tid.

4. Bruk speilskap: Speilskap gir to funksjoner i ett produkt: Oppbevaringsplass og lys – i tillegg til selve speilet.

5. Tenk på fremtiden: Velg et barrierefritt baderomsdesign uten trinn og med plass til å bevege seg rundt. Det er både moderne og gir god komfort.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter for mer plass på badet