Luksus leiligheter i ÅreView Åre, Sverige

Skilegenden Bjørn Dæhlie og hans kompanjong Hans Olofsson valgte å realisere en drøm om å tilby luksusleiligheter til ivrige spekulanter.

Åre er en historisk og pittoresk fjellandsby som har vokst i størrelse og er nå sett på som Skandinavias alpin hovedstad. Hundretusenvis av mennesker liker å gå på ski ned de perfekt preparerte bakkene på Åreskutan hver vinter. Om sommeren byttes skiene mot sykler og det tilbys en av Europas mest populære Bike Parks og utforsykling av høy klasse. I Åre er det også nesten 50 mil med turstier og for de som er litt mer vågale av natur tilbys både klatrepark og treklatring.

Om prosjektet

Leilighetene View Åre (© Per Danielsson/ Projekt P).

Med tolv OL-medaljer og sytten verdenscupmedaljer er Bjørn Dæhlie en av verdens mest suksessrike vinteridrettsutøvere. Det å være norsk hindrer imidlertid ikke Bjørn Dæhlie i å interessere seg for Åre. Sammen med sin svenske partner Hans Olofsson har han valgt å satse stort på den lille bygda.

Det startet med at de fikk tilbud om en tomt sentralt i Åre, noe som resulterte i bygging av 146 leiligheter der. Det var imidlertid bare begynnelsen. Etter hvert ble ideen om et leilighetskompleks født, som fikk navnet View. Alle leilighetene holder meget høy standard og kjøperne har hatt rikelig anledning til å skreddersy interiøret etter egen smak og smak.

Bygg med utfordringer

Hans Olofson sammen med Rasmus Sandström, Fastec (© Per Danielsson/ Projekt P)

Hovedentreprenøren Fastec, med Rasmus Sandström som anleggsleder, har vært ansvarlig for byggingen siden oppstarten i juni 2020.

«Prosjektet har strukket seg over en lang periode, og vi har også vært nødt til å håndtere en pandemi som satte mye belastning på den fordi den allerede var presset på tid før det. Prosjektet krever mye medarbeidere og anbefalingene for å holde avstand og unngå folkemengder var selvsagt en stor utfordring, fortsetter Rasmus Sandström.

Hvorfor Geberit?

«Det har vært viktig for oss å holde en veldig høy standard på leilighetene. Jeg var interessert i å installere dusjtoaletter og tok kontakt med Geberit for å få mer informasjon om sortimentet deres. Vi startet et godt samarbeid og endte opp med å inkludere Geberit AquaClean dusjtoalett som et valg for leilighetene, sier Hans Olofsson.

I View er det ikke bare valgt Geberit produkter i de synlige delene av badet som betjeningsplater, vegghengte toaletter, baderomsmøbler og speil, men også Geberit Mepla tilførselssystem, Geberit Duofix innbyningssisterne og Geberit GIS installasjonssystem, som alle er skjult bak veggen. «Geberit har fine produkter som du merker er av høy kvalitet og er i forkant av markedet. Det at Geberits selgere har vært utrolig hyggelige og løsningsorienterte har gjort at samarbeidet har fungert perfekt», avslutter Rasmus.

Bildegalleri

Et av baderommene i luksus leilighetene (© Per Danielsson/ Projekt P).
Et av badene med Geberit AquaClean Mera dusjtoalett (© Per Danielsson/ Projekt P)
Geberits distriksselgere (© Per Danielsson/ Projekt P)

Så langt er det bygget 165 leiligheter i View-prosjektet, men det slutter ikke der. Ettersom det nå motvillige markedet snur og bankene blir mer sympatiske for investeringer som dette, bygges det 59 leiligheter i Horizon-prosjektet og ytterligere 132 leiligheter i samme område som View. Det er planer om å bygge 31 nye leiligheter i den sentrale landsbyen.

Fakta