Hvorfor snakker vi ikke om toalettet?

Før toalettet med vannskyllfunksjon ble oppfunnet på 1700-tallet, gikk folk på toalettet i det fri utenfor huset uforstyrret av hva andre trodde. Det var først på 1900-tallet at toaletter ble en mer vanlig del av private hjem, hvor de til da hadde vært for eliten. Jo mer private badene ble, jo mer motvillige ble folk til å snakke om toalettbesøk.

Dame på badet

Ingen steder er som hjemme

Vi foretrekker å bruke vårt eget toalett hjemme fordi vi er bekymret for å etterlate stygge spor eller ubehagelig lukt hvis vi trenger å bruke offentlige toaletter. Mange unngår derfor å bruke toalettet på for eksempel jobb og venter til de kommer hjem. I en nordisk undersøkelse utført i 2019 av YouGov sa hele 17 % at de unngår toalettbesøk på jobb, 24 % unngår det på restauranter og 25 % unngår å gå på toalettet på andre offentlige steder. Ifølge forskere har slike negative tanker om offentlige toalettbesøk direkte innvirkning på kroppen og derfor også på selve toalettbesøket.

Tre gode ting om toalettet

Har du noen gang sett skikkelig på toalettet ditt? Sannsynligvis ikke, ikke sant? Det er synd, fordi en så viktig oppfinnelse fortjener mye mer oppmerksomhet. Tross alt bruker vi toaletter hver eneste dag. I motsetning til tradisjonelle toaletter, inneholder moderne toaletter funksjoner som rengjøring med vann og luktavsugsenhet. Slike funksjoner gir en helt ny dimensjon av renslighet og velvære etter et toalettbesøk.


Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev


Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet