Hvorfor ikke på baderommet?

Hører vaskemaskinen til på baderommet? Ikke nødvendigvis, men det er mulig så lenge du tar hensyn til et par ting. De som bor i enebolig plasserer ofte vaskemaskinen i kjelleren som et rent funksjonelt objekt. Når det gjelder selveier leiligheter er dette sjeldent den foretrukne løsningen, mens delte vaskerom for utleieleiligheter ofte fører til konflikter. Uansett årsak, kan det noen ganger være nødvendig å ta vaskemaskinen inn i oppholdsrommet. Kjøkkenet pleiede å være et populært sted å velge, mens man i dag ofte foretrekker separate rom eller baderommet.

Skap plass for vaskemaskinen på baderommet

Skap plass

Uansett hva du velger, vil det alltid være en god ide å optimalisere den tilgjengelige plassen. Det er gode grunner til å plassere vaskemaskinen på badet hvis alle hverdagslige ting lett kan oppbevares i speilskapet eller i andre skap. Klesvasken er tross alt ikke en aktivitet som opprinnelig var ment for dette stedet, og det inkluderer forskjellige ting som ekstra flasker og emballasje og en vaskekurv. Disse tingene skal stå et sted på badet der de ikke kommer i veien. Det er en god idè å forhindre det potensielle kaoset fra begynnelsen.

Det ideelle stedet

La oss starte med spørsmålet om det ideelle stedet. På badet er nødvendige vannforsyningstilkoblinger allerede tilgjengelige. De bestemmer også hvor mye frihet du har når det gjelder plassering: Koblingsslangene til vannforsyningen kan måle opptil to meter, ifølge Urs Bohnsack, som produktsjef i Geberit er ekspert på avløpstilkoblinger. Du må også sørge for at det er en avløpstilkobling og en nettilkobling. Det neste du må vurdere er hvordan alt skal kobles sammen. “Hvis du under etableringen av badet tok høyde for at du måtte installere en vaskemaskin på badet en dag fordi eiendommen kunne leies ut, så er du i en gunstig posisjon,“ sier Urs Bohnsack. “I så fall kan forbindelsene utarbeides umiddelbart, noe som definitivt er den enkleste løsningen.“

Hjelp fra en rørlegger

Men hva om du ikke tenkte på dette? “Det er alltid en mulighet til å improvisere,“ sier spesialist Urs Bohnsack, “men det kan øke risikoen for vannskader og resultere i en mindre praktisk løsning.“ En rørlegger kan bidra til å sikre en pålitelig “retrospektiv“ installasjon. “Du kan erstatte servantens vannlås med en modell som har en fast tilkobling til en utløpsrør. Til vannforsyningen kan rørleggeren installere et vinkelstykke i kaldtvannsforbindelsen på servanten, som vil gjøre det mulig å forsyne vaskemaskinen trygt med vann, forklarer Urs Bohnsack.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på her

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet