Walk-in dusj Tips til planlegging

Walk-in dusjer har blitt mer populære. De ser elegante ut og gir god plass på badet samtidig som de gir barrierefri adkomst. For å være sikker på at du kan nyte alle fordelene med en walk-in dusj er det flere ting du må vurdere i planleggingen.

Hva er en walk-in dusj?

Åpen dusj med Geberit CleanLine slukrenne

Dusjsone i flukt med gulvet, åpen dusjløsning, walk-in dusj – er begreper som refererer til moderne dusjer der du, i motsetning til vanlige dusjkabinetter, ikke trenger å gå over en terskel eller åpne en dør for å komme inn.

Åpne dusjløsninger gir komfort og sikkerhet på badet. De lar deg gå inn i dusjen uten risiko for å falle over en kant. Så de er en god løsning for et barrierefritt bad.

Fordeler med walk-in dusjer

  • Større bevegelsesfrihet mens du dusjer
  • Tryggere og mer praktisk å komme inn og ut av
  • Hygienisk løsning og enkel rengjøring: ingen skjulte steder
  • Elegant, tidløst design som får rommet til å virke større
  • Også egnet for barrierefrie bad

Tips for planlegging av walk-in dusjer

Ved oppussing er det viktig å være klar over kravene til montering av en åpen dusjløsning. Et sentralt element er høyden på gulvet, f.eks. konstruksjon av avrettingsmassen, som også inneholder isolasjon, rør for gulvvarme etc. Åpne dusjløsninger krever en spesiell minimumshøyde for vanntetting. Hvis konstruksjonshøyden på gulvet er lavere enn vanntettingens dybde, kan det hende at det ikke er mulig å installere eller det vil være en kompleks og kostbar installasjon.

1. Romplanlegging: riktig størrelse

I komfortable dusjområder er inngangen minst 80 cm bred og selve dusjområdet 90x90 cm. Jo større, jo mer behagelig.

2. Ikke spar på dusjveggene

Når du dusjer, er det overraskende hvor langt vannet kan sprute utenfor dusjområdet. Du kan nyte dusjen din, men når du er ferdig, må du tørke av hele gulvet. Har du et åpent dusjområde uten dør, er det derfor viktig å gjøre dusjveggen så stor som mulig. Jo bredere glassveggene er, jo større område er beskyttet mot vannsprut.

3. Fliser i dusjområdet

Fliser i dusjen sørger for et strømlinjeformet uttrykk på badet. Det er ingen grenser for hvordan du kan blande flisene, noe som gir stor designfrihet. På små bad kan en åpen dusjløsning med fliser også brukes som ekstra plass når dusjen ikke er i bruk. Når det kommer til størrelsen på flisene, er spesielt store fliser populære da de gir færre fuger å rengjøre.

4. Sklisikkert: på den sikre siden

Når du planlegger en åpen dusjløsning, vær oppmerksom på overflaten på gulvet og plasseringen av avløpet. Alle som har falt i dusjen vet hvor viktig det er å ha en overflate man kan stå skikkelig på, selv med glatt såpe på gulvet. Gå derfor for sklisikre fliser.

Og siden ingen liker å stå på sluket i dusjen, bør det plasseres enten helt tett inntil veggen eller alternativt som veggsluk.

Dusjområde med Geberit Cleanline slukrenne

5. Nisje skaper lagringsplass

På familiebad er det ofte mange sjampoflasker og såper i dusjområdet. En nisje i veggen er en praktisk løsning som kan gi oppbevaringsplass til de mange flaskene og tubene – spesielt hvis det lages en praktisk hylle i veggen. Da ser alt ryddig ut og er lettere å rengjøre.

6. Åpen dusjløsning på et barrierefritt bad

For en barrierefri dusj må dusjflaten være minst 90 x 110 cm.

For eldre eller personer med fysiske utfordringer vil et håndtak eller en dusjbenk gjøre dusjingen enklere. Hvis dette er nødvendig, må du være oppmerksom på at armaturet også må være tilgjengelig fra sittende stilling.

Slukrenner eller veggsluk er egnede løsninger for et slikt dusjområde. For å sikre optimal drenering bør helningen være maks 2 %.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit Historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på her

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet