Hvordan planlegge en åpen dusjløsning

Åpne dusjløsninger øker romfølelsen takket være det elegante utseende og den sjenerøse romfølelsen de skaper. For å sikre at de holder seg praktiske er det noen ting du bør tenke over i planleggingsfasen.

Som navnet tilsier er det ikke nødvendig å gå over en treskel eller åpne en dør når du går inn i dusjen. Dette betyr at du ikke risikerer å snuble over noe på vei inn i dusjen. Ideelt sett bør åpningen til dusjområde være minst 60 cm bredt og selve dusjområde bør måle minst 90 x 90 cm: Jo større, jo bedre.

Dusj i hagen

Ikke glem skilleveggene

Det er alltid utrolig hvor langt vann kan sprute ut av dusjområdet – det er derfor det er så viktig å inkludere en skillevegg. Uten den vil den behagelige dusjen din ende med at du istedenfor må vente på at baderomsgulvet tørker. Så hvis du installerer en dusjløsning uten dør, anbefaler vi at du dimensjonerer den så sjenerøst som rommet tillater. Jo bredere denne gjennomsiktige skilleveggen er, jo større område vil den beskytte måt vannsøl.

På den sikre siden

Type gulv og avløpets plassering er viktig å ta hensyn til når du planlegger en gulvjevn dusj. Hvis du noen gang har sklidd i dusjen, vet du hvor viktig det er å ha en gulvoverflate som gir føttene et sikkert grep, selv når ting blir vått og såpete. Ingen liker å stå på dusjsluket, så vi anbefaler å plassere dette så nær veggen som mulig eller rett bak veggen.

Spesielt på familie badet kan sjampo og andre dusjprodukter ende opp med å ligge strødd utover dusjgulvet. En veggnisje for oppbevaring av forskjellige flasker er en praktisk løsning på dette problemet. Da forblir dusjgulvet fritt – også når du skal rengjøre.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit Historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på her

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet