Hvor sunt det egentlig er å bruke et dusjtoalettRåd fra en lege

Du lurer kanskje på hvor bra og sunt det egentlig er å bruke et dusjtoalett, og om det er en fornuftig investering. Vi snakket med en gastroenterolog om fordelene med dusjtoaletter for intimhygiene.

Følsom hud

I motsetning til andre deler av kroppen er huden rundt det intime området svært følsom. Det er derfor viktig å rengjøre riktig for å minimere risikoen for sykdom og styrke hudens naturlige beskyttelsesevne.

Bernhard Sauter er doktor i indremedisin og spesialist i gastroenterologi og har praktisert ved Klinik Hirslanden i Zürich, Sveits siden 2006.

Geberit AquaClean Mera Comfort dusjtoalett med betjeningsplate Sigma50 (© Geberit)

Hvordan kan hudens naturlige beskyttende barriere opprettholdes i intimområdet?

Huden er tynnere og mer følsom her enn på andre deler av kroppen. Huden har et naturlig oljelag som påvirkes av kremer, våtservietter eller toalettpapir. Den beste måten å rengjøre det intime området på er med vann.

Hvorfor er det bedre å rengjøre med vann?

Det intime området har sin egen naturlige beskyttelse og selvrensende system. Når dette systemet blir ubalansert, er det mer utsatt for irritasjon og infeksjon, noe som kan unngås ved å rengjøre seg med vann.

Hvem vil du anbefale et dusjtoalett til?

Jeg vil anbefale et dusjtoalett til alle – enten ung eller gammel, frisk eller syk. Personlig hygiene er ikke avhengig av alder eller helse.

Er dusjtoalett en god idé uansett kjønn?

Absolutt – ved å bruke dusjtoalett kan alle unngå kjemikalier fra våtservietter og andre ting som kan irritere huden. Siden kvinner oftere lider av infeksjoner i intimområdet, er det spesielt bra for dem.

Hvorfor anbefales ikke såpe og våtservietter?

Disse produktene inneholder ofte alkohol, duft og konserveringsmidler. Dette – og selve uttørkingen – kan irritere den sensitive huden, og føre til infeksjoner som kan ødelegge den naturlige hudbarrieren.

Hvorfor er dusjtoalett en spesielt god løsning for personer med irritert hud eller hemoroider?

Når huden er irritert er det viktig at den får tid til å restituere seg. Skånsom rengjøring med vann er den beste måten å unngå ytterligere irritasjon.

Hvordan reagerer pasientene dine når du forteller dem om dusjtoalettet?

De første reaksjonene kan være svært forskjellige. Men når pasientene har opplevd hvor grundig rengjøring med dusjtoalett føles, har de vært veldig positive.

Prof. Dr. Bernhard Sauter, Spesialist i indremedisin og gastroenterologi (© Julia Dunlop)
Om gastroenterologi
Gastroenterologi fokuserer på lidelser i mage-tarmkanalen, leveren og de endokrine kjertlene som tilhører fordøyelsessystemet (f.eks. bukspyttkjertelen). Gastroenterologer undersøker årsakene bak gastrointestinale sykdommer og hvor ofte de oppstår. Dette kommer i tillegg til å diagnostisere og behandle disse sykdommene og gi sine pasienter råd om den beste måten å beskytte seg mot dem.

Mer verdi for degFå inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.