Baderomstrender 2024Moderne bad

Enten det er en moderne walk-in dusj, smart lyskontroll i speilskapet eller et toalett med skånsom dusjspray, står velværemomentene i fokus på det moderne badet. Myke farger, sterke kontraster og masse smart teknologi bør ikke mangle. Designer Christoph Behling skisserer de siste baderomstrendene for 2024.

Baderomsmøbeltrender

Baderom i trendy Peach Fuzz med Geberit AquaClean Alba dusjtoalett

“Det moderne badet er et sted for skjønnhet og omsorg,“ sier designer Christoph Behling. “Alle skjønnhetsproduktene trenger plass.“ Servantskapet er perfekt til dette, da det gir praktisk oppbevaringsplass.

Vegghengte servantskap hengende over gulvet er også en god idé. Disse har blitt en integrert del av badet. Produkter som speilskap, skaper spesielle designøyeblikk – også i små rom.

“Matte porselen overflater og farger er ikke like reflekterende. Da fremstår badet varmere og mer hjemmekoselig, forklarer designeren. Designmessig er det en økende trend mot individualisme. Enten det gjelder farge, møbler eller materiale, er valgene nesten uendelige – og resulterer i eksklusive, unike designøyeblikk. Hos Geberit kan baderomsmøbler og servanter fra forskjellige serier kombineres med hverandre etter personlige ønsker takket være «Mix & Match»-konseptet. Dette gir mulighet for et bredt spekter av designkombinasjoner.

Moderne dusjer og badekar

Bathroom with Geberit VariForm washplace and Acanto WC

Dusjene med flislagt gulv erstatter gamle dusjkabinetter og imponerer takket være barrierefri inngang til dusjområdet. – Gulv som dekker hele badet er praktisk og får rommet til å fremstå større og mer arkitektonisk elegant, legger Christoph Behling til.

Når det kommer til badekaret er den frittstående versjonen fortsatt veldig populær. Ettersom disse vanligvis har en spesiell utforming, blir rommet arkitektonisk iøynefallende med et minimum av innsats. Med tillegg av en boblebadfunksjon kan badekaret til og med forvandle badet til en mini-oase av velvære bare for deg.

Aktuelle farger og kombinasjoner

Geberit Acanto toalett på baderom med vegg med trendfargen Peach Fuzz

Pantone annonserte Peach Fuzz – en blanding av rosa og oransje – som årets farge i 2024. Den varme fargen reflekterer naturlige lyskilder optimalt, noe som får rommet til å fremstå lysere og luftigere. Dette er spesielt gunstig på badet, som vanligvis er et lite rom uten store vinduer. Den myke ferskenfargen kan bidra til å øke romfølelsen i rommet samtidig som den sørger for en koselig atmosfære. På badet kan Peach Fuzz kombineres spesielt godt med andre pastellfarger, varme brune nyanser og hvitt.

Svart matt vil fortsette å være populær på badet. I likhet med krom kan den kombineres med alle farger og fliser. Som servantkran eller møbelfarge skaper svart matt en spennende kontrast til de enkle porselensproduktene når de brukes i kombinasjon med tre eller organiske materialer, som naturstein med slående årer som går gjennom. Ettersom fargen absorberer reflektert lys, blir det en dempet og koselig atmosfære på badet.

Nye, innovative funksjoner på badet

Geberit ONE speilskap med ComfortLight

Smart baderomsbelysning

Intelligente lyssystemer er en av de innovative og essensielle funksjonene når det gjelder aktuelle baderomstrender. Spesielt inkluderer dette belysning som kan justeres etter din hverdagsrutine. Hvitt, sterkt lys på badet om morgenen vil ikke bare vekke deg, men gjør også hverdagslige rutiner som å sminke og barbere deg lettere. Om kvelden hjelper imidlertid dempet, varmt lys kroppen din til å slappe av og forbereder deg på leggetid.

Denne kombinasjonen av fargetemperatur og lysstyrke tilbys av det innovative Geberit ComfortLight. Den kan også dimmes kontinuerlig og dermed skreddersys til dine individuelle behov. Dette resulterer ikke bare i optimale lysforhold for baderomsutinene dine, men også en hjemmekoselig atmosfære.

I tillegg betyr en smart løsning som ComfortLight lysstyring at atmosfæren i rommet enkelt kan justeres med app i henhold til tid på dagen eller natten. Innovative speilfunksjoner som anti-dugg imponerer både når det gjelder praktisk og design.

Geberit Acanto toalett med TurboFlush

Toaletter med grundig skylleteknologi

Det er kanskje ikke åpenbart, men det er også store forskjeller når det kommer til å skylle ned på toalettet. Hvordan vannet ledes gjennom toalettskålen har en betydelig innvirkning på skylleprestasjonen. Hvis alt er rent etter bare ett skyll, sparer du ikke bare vann, men reduserer også innsatsen for rengjøring. Skylleteknologier som leder vannet spiralformet over den indre overflaten, er mer effektive. Et godt eksempel er Geberit TurboFlush-skylleteknologien.

Komfort og velvære inkluderer innovative dusjtoaletter med tilleggsfunksjoner som luktavsug og kraftig, men stillegående skylleteknologi. Dette bringer oss til neste baderomstrend.

Smarthus trender på badet

Smarthusteknologier på badet skaper skreddersydde baderomsopplevelser. Dette inkluderer også intelligente toaletter og rengjøring med vann. Dusjtoaletter gir for eksempel en skånsom og naturlig hygieneopplevelse på toalettet.

Dusjarmposisjonen, vanntemperaturen og intensiteten til dusjstrålen kan endres intuitivt ved å trykke på en knapp via fjernkontroll eller app. De smarte kontrollene gir mulighet for individuelle innstillinger og indikerer når toalettet må avkalkes. Du kan også lagre brukerprofiler.

Geberit AquaClean Alba dusjtoalett med WhirlSpray teknologi
Fjernkontroll for Geberit AquaClean Mera dusjtoalett

Mer relevant enn noen gang: bærekraft på badet

Effektiv og sparsom bruk av vann er også et hett tema på badet og blir stadig viktigere. Med riktig produktutvalg kan man oppnå betydelige vannbesparelser på badet.

Rundt en tredjedel av det daglige vannforbruket i hjemmet skyldes toalettskyllingen. Med effektiv skylleteknologi tilpasset toalettet optimalt, kan det nødvendige skyllevolumet reduseres drastisk.

Geberit WC system tilbyr enestående skylleytelse, for eksempel.

Tips: Planlegg ditt moderne bad med 3D-baderomsplanleggeren

Vårt tips: Ved å planlegge badet ditt på forhånd på skjermen ved hjelp av et enkelt planleggingsverktøy, kan du se rommet i 3D-visningen. Du kan da snakke med din lokale rørlegger eller en baderomsforretning, som kan hjelpe deg med å lage ditt eget drømmebad.

NyhetsbrevMeld deg på nå

Hold deg oppdatert


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan gjøre livet ditt enklere.

Baderomsprodukter med funksjonelt design

Les lignende innlegg