Fargerike studenthyblerLivinnx, Krakow (PL)

LivinnX studentbolig i universitetsbyen Krakow i Polen beviser at en studentbolig også kan være dette: moderne design, ressursbesparende teknologier og plass til fellesskap.

Veien til et behagelig studentliv er ofte vanskelig. Høgskolediplomet er bare det første hinderet. Et sted å bo, rimelig, sentralt plassert, tilgjengelig med offentlig transport, i et hyggelig nabolag, er et annet. Å finne et slikt sted i tettbefolkede, dyre metropoler er utfordrende.

Slik er det også i Krakow. I løpet av de siste 20 årene har byen sør i Polen utviklet seg til å bli et østeuropeisk senter for ny teknologi og biovitenskap. Med sine elleve universiteter er den tidligere kongebyen en magnet for studenter ikke bare fra Polen. Omtrent 51 000 ungdommer studerer her. Rimelige boliger er vanskelig å finne.

Hvor historien lever

Over 700 studenter finner nå dette i det historiske kvarteret, på Romanowicz Street. I umiddelbar nærhet ligger et spesielt museum - den tidligere emaljevarefabrikken til Oskar Schindler, som reddet livet til rundt 1200 jødiske tvangsarbeidere under andre verdenskrig.

Arkitekturstudioet Make It with IMB Asymetria bygde fullstendig om det tidligere syv-etasjes industribygget. Den nye studenthybelen inne er mye mer enn en hybel. Fargerikt, romslig og utstyrt med mange salonger, LivinnXs interiørdesign skaper rom for studenter å bo sammen, for koselige grillkvelder og diskusjonskvelder på takterrassen, for å lage mat sammen på felleskjøkken, for å studere sammen i det integrerte biblioteket. Et vektrom samt et spa-anlegg med badstue og boblebad fullender fritidsfasilitetene til denne studentboligen. Kort oppsummert: LivinnX fører «studenthybler» inn i dagens verden.

Økologisk design for de minste rommene

Selv de minste badene viser beboerens individuelle smak (© Jaroslaw Kakal/Geberit)

Innredningen av individuelle boenheter og deres bad er også i forkant. Geberit-produkter gir et viktig bidrag til dette, av mange grunner. For det første er toalettene fra Geberits Kolo Modo-serien kompakte, noe som er et spesielt viktig pluss i våtrom på 2,8 m². På den annen side oppfyller den høye kvaliteten på produktene perfekt formålet med å utstyre bad for unge beboere på en funksjonell og holdbar måte. Takket være den kantløse teknologien er de ekstremt enkle å rengjøre. Dobbeltskyllingen som er standard på badene gjør det også enklere å redusere vannforbruket. Her går moderne design, høy kvalitet og varsom ressursbruk hånd i hånd.

Fakta

Geberit Know-how

Geberit Know-how

  • Installasjonssystem Kolo Technic Gt
  • Kolo Modo Rimfree toaletter

Bildegalleri