GJENNOMGÅENDE REHABILITERINGHotel Caledonien, Kristiansand

Hotel Caledonien Case

Om prosjektet

Geberit GIS Caledonien Hotel

Hotel Caledonien i Kristiansand var i 2016 et svært slitent hotell som trengte en gjennomgående rehabilitering. 50 år etter at hotellet åpnet for første gang var byggets tekniske systemer i svært dårlig forfatning både teknisk og funksjonelt.

Oppussingsprosjektet har vært krevende og omfattende og preget av korte frister, hyppige endringer og et tett samarbeid med Geberit.

Ved å benytte seg av GIS-systemet kunne alle elementene til sanitæranlegget prefabrikkeres. Prefabrikasjonen skjedde i tett samarbeid mellom Kruse Smith sine fagarbeidere og rørleggere fra Egeland Rør. Underveis fikk de opplæring og veiledning fra Geberit.

Hvofor Geberit

Erik Markussen (© Jesper Yde)
Yngve Arntzen (© Jesper Yde)

”Vårt fremste mål er å drive en rasjonell byggeplass, og da trenger vi samarbeidspartnere som bidrar til det,” sier Yngve Arntzen, som er prosjektrådgiver for tekniske installasjoner i Kruse Smith Enterprenør, og som var prosjekteringsleder. ”Som følge av samarbeidet med Geberit har det i snitt blitt spart fem timers arbeid per baderom.” ”Fem timers arbeid per baderom blir til sammen 700 timer fordelt på de 140 baderommene på hotellet.”

Daglig leder Erik Markussen i Egeland Rør, som var rørlegger på prosjektet, forteller at det har vært utfordrende – men at alt gikk veldig bra til slutt. Geberit har kommet inn og forenklet prosjektet med sine tekniske løsninger, og med tett oppfølging og deling av kunnskap. Flere av rørleggerne i Egeland Rør og Kruse Smith sine fagarbeidere har blitt kurset av Geberit. ”Vi fikk mange gode tips om klamring og avløpsteknikk. Vi gikk en god skole der og fikk hevet kompetansen vår.”

Kontakt oss

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan bistå i ditt prosjekt, kontakt oss gjerne:

Mail: sales.no@geberit.com

Telefon: +47 67 97 82 00

Eller kontakt en av våre prosjektansvarlige. Oversikten finner du her  (985 KB)

Prosjektinformasjon

Bygning: Hotell

Sted: Kristiansand, Norge

Ferdigstillelse: 2019

Arkitekter: LINK Arkitektur

Interiørarkitekt: Annemone Wille Våge