Et nytt malingsstrøk til badet ditt

For mange kan det være vanskelig å velge riktig farge på badet. De fleste badene brukes i 20-30 år og blir kun sjelden renovert i løpet av den tiden. Derfor er det viktig med farger som forblir populære med tiden. I tillegg er det viktig å velge baderomsutstyr i farger som matcher resten av badet. Disse tipsene vil hjelpe deg å velge riktig farge for badet.

Klassisk hvit - et trygt valg

Etter at de ville fargene var populære på 70- og 80-tallet, ble hvitt lenge den dominerende fargen på badet og er fortsatt populært da det forbindes med renhet og kvalitet. Hvite porselenselementer som toalett, vask og badekar er tidløse og kan kombineres med alle farger.

Hvordan kan jeg få inn farge på badet uten å male veggene?

Farger skaper atmosfære og kan gi en hjemmekoselig følelse på badet. Men det er ikke nødvendig å male veggen for å få farge på badet. I stedet kan du bruke fargerike elementer i form av baderomstilbehør. Fordelen med dette fremfor maling er at det er enkelt og billig å skifte ut. Følgende elementer kan gi et hint av farge:

  • Tekstiler som håndklær, badematter eller tepper
  • Såpedispensere, tannbørsteglass og håndklestativ
  • Vaser eller blomsterpotter
  • Bilder og skulpturer
  • Pyntegjenstander som duftlys
  • Små baderomsmøbler
  • Skreddersydde betjeningsplater

Planter kan også bringe farge til badet sammen med en naturlig atmosfære. Men vær oppmerksom på at ikke alle planter er egnet for bad.

Hvilke farger passer på et bad?

Farger spiller en viktig rolle for hvor stort et rom virker. Så vær oppmerksom på størrelsen på rommet når du velger farge til veggen. Sterke farger kan lett få et rom til å virke mindre, mens pastellfarger har motsatt effekt.

I dag er baderomsvegger ofte malt i farger som beige, lys grå eller pudder. Nøytrale farger gir et moderne og tidløst elegant preg. I tillegg får de de hvite servantene og toalettene til å virke spesielt elegante.

Pastell farger
  • Sand og lune toner skaper en følelse av varme. De har en balanserende effekt på både øynene og sinnet fordi de formidler en følelse av ro og harmoni.
  • Grå toner: Grå kommer i et bredt spekter av nyanser - blandet med litt brun, har grått en oppvarmende effekt, men når den har en blålig fargetone, har den en avkjølende effekt. Tilbehør i rød, gul eller turkis harmonerer spesielt godt med grå bad.
  • Pastel farger: Lyseblå, rosa, mint og lignende nyanser gir en følelse av letthet og velvære i rommet. Det fine med pastellfarger er at de alltid gir en fin og vennlig figur når de kombineres med hvite apparater.

Vårt tips: Uansett hvilken farge du velger, test alltid fargen før du maler hele veggen. En enkel måte å gjøre dette på er ved å male flere fargeprøver ved siden av hverandre på veggen, eller ved å male et testmønster på tre eller papp.Pass på at du ser på resultatene til ulike tider av døgnet, da lyset og omgivelsene (for eksempel fargen på flisene, baderomsmøblene eller taket) kan ha en betydelig innvirkning på hvordan fargen fremstår. Videre anbefaler vi å bruke vannfast maling eller maling som er spesielt utviklet for bruk på baderom. Dette gjør rengjøringen enklere og du unngår mugg.

Konklusjon

Vi anbefaler baderomsinnredning og baderomsporselen i klassiske farger kombinert med diskrete, varme nyanser på veggen. Husk at mindre er mer. Badet fremstår roligere og mer ryddig når det ikke brukes for mange forskjellige farger. Dekorasjoner og baderomstilbehør kan skape et mer fargerikt og moderne utseende, og kan enkelt skiftes ut ved behov.

Pastellfarger på badet

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Baderomsprodukter med funksjonelt design

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hvilket bad er det riktige for deg?

Men hvilke behov har du? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter eller foretrekker du den ekstra komforten som f.eks. Geberit AquaClean dusjtoalettet kan tilby? Eller er du interessert i et universelt design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte baderomsløsninger.

Bedre plass på badet
Enklere rengjøring på baderommet
More functional design in the bathroom
Mer komfort på baderommet
Økt tilgjengelighet på baderommet
Mer brukervennlighet på baderommet