Baderom før og nå

Er dusjen litt som en minipause for deg? Et øyeblikk som er bare ditt, litt velvære for kropp og sjel.

Tid kun for deg selv. Hvordan finner vi plass til det i hverdagen? Akkurat - på badet, under dusjen! Når det varme vannet renner sakte ned over huden din, og en mild vannstråle masserer hodebunnen slik at du kan puste litt dypere. Du føler deg ikke bare ren, men også avslappet etterpå. Kort sagt, du føler deg komfortabel med huden din. Men vann har ikke alltid betydd renhet og avslapning. På 1600- og 1700-tallet ble vasking med vann ansett som usunt fordi man trodde at vannet inneholdt og forårsaket sykdommer hvis det kom i kontakt med huden.

Barn bader i badestamp
Geberit Citterio

Ekte komfort

Et bad med dusj er mer eller mindre standard i dag, ikke sant? Ja, i mange deler av verden er det slik. Men helt fram til midten av 1900-tallet var det normalt å bruke offentlige vaskerom og badeanlegg som en del av den personlige hygienen - og besteforeldrene våre kan fortsatt huske hvordan det var da hele familien samlet seg på kjøkkenet på lørdagskvelden for å hoppe i badekaret, en etter en. Først på midten av 1900-tallet ble badet et eget rom i hjemmet. På 1950-tallet var utseendet på badet sekundært: de funksjonelle aspektene ved den daglige vasken var det primære fokuset. Badene var små, og det ble lagt ned mye krefter på å sikre privatliv. Først i det nye årtusenet fikk badet sin nye form som et mer åpent, ofte mer sjenerøst proporsjonert rom.

Helse og velvære

I dag hvor vi dyrker kroppen så mye, bruker vi mer og mer tid på badet og har utviklet våre egne personlige ritualer for velvære og pleie av oss selv. I en studie gjort av markedsforskningsinstituttet Society for Consumer Research svarte 41 prosent av respondentene at badet er et viktig tilfluktsted for dem. 70 prosent antydet at avslapning er viktig for dem. Velværedusjer, aromaterapiprogrammer og spesielle lyseffekter blir stadig mer populære, slik som lyd- og underholdningsteknologi. Et annet interessant resultat fra undersøkelsen er at 70 prosent av 55+ åringene var enige om at “personlig hygiene er en viktig forutsetning for at jeg skal føle meg ung.“

Visuelt utrykk er også viktig

For de som ønsker å skape den perfekte følelsen av velvære på badet, er det verdt å merke seg: rommet og møblenes design, materialer og tekstur er avgjørende i denne forbindelse, samt riktig belysning. Bare møbler av høy kvalitet i kombinasjon med individuelle ritualer for personlig pleie skaper det perfekte miljøet for velvære og avslaping.

Mer verdi for deg Få inspirasjon og planleggingsstøtte på vei til ditt nye bad

Inspirasjonsverktøy


Oppdag ideer og funksjoner til det moderne badet, og velg hva du liker og hva som er viktig for deg. På bare noen få trinn kan du samle elementene i drømmebadet ditt.

Kontakt oss


Hvis du har spørsmål, fyll ut kontaktskjemaet og send det tilbake til oss.

Nyhetsbrev


Nyhetsbrevet vårt gir deg nyttig kunnskap og gode tips om hvordan badet ditt kan forenkle dagliglivet.

Hold deg oppdatert

Fire bilder av Geberit historier

Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av nyheter, eventer eller tips til baderommet. Hold deg oppdatert på de nyeste produktene, viktige datoer og informasjon om renslighet, plassoptimalisering, komfort, design, brukervennlighet og tilgjengelighet i baderommet.

Meld deg på her

Hvilket baderom er riktig for deg?

Men hva er dine behov? Er plass, rengjøringsvennlighet eller design viktig for deg? Ønsker du brukervennlige produkter, og foretrekker du den ekstra komforten som Geberit AquaClean dusjtoalett har? Eller foretrekker du en universell design? Uansett hva dine behov er, forenkler vi din daglige rutine med våre smarte badeløsninger.

Bedre plass
Enkel rengjøring
Mer funksjonelt design
Mer komfort
Økt tilgjengelighet
Mer brukervennlighet